Online kurser

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Nätkurser blir mer och mer populära och har blivit ett bra och flexibelt alternativ till vanlig klassrumsundervisning. Man kan komma åt hundratals online kurser - både gratis och betalda - på nästan alla ämnen man kan tänka sig. Men inte bara gratis kurser, det erbjuds också betalda kurser från välkända och mindre kända organisationer och experter.

Details

Kanske har du en speciell färdighet eller kunskapsbas som du vill dela med andra? Varför inte använda dina talanger och producera och sälja nätkurser? Kunskapshungriga människor letar alltid efter nya platser att lära sig på nätet, och, om du har undervisning expertis, kan du vara svaret på deras sökning.

Skapa kul och nyttiga online kurser för dem som vill lära sig nytt via webben! Starta din egen onlinekurs innebär möjligheten att rekrytera studenter världen över att lära sig vad du vill lära ut. Oavsett om du arbetar i "skolan" själv som en online hemmalärare eller om du rekryterar olika lärare med olika kompetenser, kan du börja bygga en cyber lärande miljö redan idag!

Komma i gång

Du får fantastiska råd och undviker fallgropar genom att gå i fotspåren av de som redan varit på denna väg. Det finns många webbanpassade kurser på nätet och du kan studera och titta på hur dem har gjort. Lyckligtvis kommer dina ekonomiska behov inte bli lika stora som en fysisk skola kräver - som måste värmas och underhållas och som kräver andra investeringar. Starta så försiktigt som möjligt i början så att du enkelt kan hantera avgifter i samband med hemsidan, reklam och marknadsföring. 

Om du vill bli en online-kurs skapare själv, kan du bygga din kurs direkt från en befintlig interaktiv "klassrum" "plattformmed hjälp av tillgängliga verktyg - mycket enkla, utan några tekniska kunskaper. Du kan lägga till allt - dokument, videor, bildspel, etc. och paketera dem som en kurs.

Vad innebär nätkurser?

Online-kurser gör att man kan lära sig olika saker var som helst och när som helst. Internet gör det möjligt för dig att undervisa och lära på nätet. I nätkurser sker undervisningen helt eller delvis på Internet i ett "virtuellt" klassrum eller på en inlärningsplattform. Antalet "live" träffar med elever brukar vara mycket färre än på en traditionell föreläsningskurs men kurserna inleds ibland med en närstudieträff. Du väljer själv hur social och aktiv du vill vara med dina elever.

Kurserna är ofta indelade i olika avsnitt, moduler eller veckopass. Du som läraren fungerar också som handledare och ger även feedback antingen individuellt åt var och en studerande eller åt hela gruppen. Det finns kurser där det även ingår skriftligt material i pappersform (kurslitteratur, artiklar osv.) som man kan skicka då till eleverna via e-post för utskrivning eller överlämna vid träffen. Du kan också använda en befintlig lärarplattform på Internet för dina kurser, kolla vad som erbjuds på nätet. 

I många nätkurser ingår en handledd introduktion till kursens inlärningsmiljö och en studieguide med noggranna instruktioner för hur man ska gå till väga i just din kurs. Beroende på uppläggningen kan du ange ett startdatum för kurser eller kan påbörja din kurs närsomhelst på året. Efter att anmälan till nätkursen blivit bekräftad och betalningen blivit registrerad skickar du till deltagare ett välkomstmeddelande via e-post med användarnamn, lösenord och all annan nödvändig information. 

Hyra vid behov andra lediga lärare. En del av dem har normalt heltidsjobb och kan tjäna extra pengar genom att hjälpa dig då och då. De ersätts i enlighet med antalet kurser de undervisar.

Marknadsföring

När det gäller marknadsföring, du - som en online instruktör – kan använda sociala medier och integrera din kurs med Facebook, samt använda affiliate program för att marknadsföra dina online-kurser. 

Starta en hemsida! Det skulle inte kallas en online-skola om du inte kommer att ha en webbplats. Du kan spara pengar om du själv är kunnig med webbdesign och programmering. Men, att din hemsida ser bra ut är ett sätt för dig att locka potentiella studenter att anmäla sig till din kurs. Även om du kanske tycker att det är dyrt att hyra en webbplats designer, är det fortfarande mycket bättre att göra det för i det långa loppet kan det anses vara god investering. Du behöver då bara instruera dem om hur du vill att din färdiga webbplats ska se ut. 

Använd videoband för att spela in dina föreläsningar och erbjud en online-arkiv av föreläsningar dina lärare har lämnat. Genom att skapa ett arkiv av online klasser, kan du få fler intresserade per kurs eller utveckla ett program som består av flera kurser.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se 

 midnight logo       image     svenska casinon hos spelpressen

        logo 1