Starta ett företag kan vara både spännande och utmanande. Här hittar du användbara tips & guider kring starta eget.

Sälj mer genom att följa upp

För småföretagare innebär marknadsanalys en process för att få information om kunder, konkurrenter och branschen där företaget är verksamt. Uppföljningar görs för att hjälpa företagare att avgöra om marknaden är tillräckligt stor för att motivera risken att starta verksamheten eller en kampanj. Generellt är småföretag dåliga på att följa upp olika aktiviteter. Om du inte vet varför en kampanj gick bra eller blev en flopp, vet du ju inte hur du ska agera nästa gång.

Läs mer

Så blir du en trader på nätet

Trading kan vara mycket lukrativt. För att bli en bra trader på nätet krävs dock en stor mängd tålamod och träning. Ungefär 95 procent av alla som provar på trading tjänar inte pengar i det långa loppet. De 5 procent som hittar rätt metod kan däremot få en så pass god avkastning på sitt kapital att något annat jobb till slut inte behövs.

Läs mer

5 sätt som coworking spaces underlättar för startups

Det finns få saker som kan skapa lika mycket huvudvärk för startups som jakten på kontor. Som tur är finns det idag flexibla och kostnadseffektiva kontorslösningar som lämpar sig utmärkt för mindre företag. Vi har därför bjudit in CONVENDUM, som i denna artikel kommer dela med sig av fem sätt som Coworking Spaces underlättar för startups.

Men först – vad är ett Coworking Space?

Coworking Spaces, eller kontorshotell som de också kan kallas, är en typ av kontorslösning som innebär att man delar lokaler med andra företag. Man har alltså möjlighet att hyra en eller flera kontorsplatser, antingen i ett öppet kontorslandskap eller också i ett eget kontorsrum.

Många av de aktörer som profilerar sig som ett Coworking Space erbjuder däremot någonting bortom de traditionella kontorshotellen. Exempelvis är det inte ovanligt att man satsar på att erbjuda aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounger, konferenscenter, restauranger, caféer och gym, samtidigt som man tillhandahåller andra kringtjänster som Wi-Fi, IT-support, posthantering och städning.

5 fördelar med coworking spaces

Som tidigare nämnts finns det en mängd olika fördelar med Coworking Spaces, inte minst för nystartade företag. Nedan har vi samlat en handfull av dem:

De ligger oftast på attraktiva platser – I storstäder som Stockholm och Göteborg är citynära kontorslokaler de mest eftertraktade. Det är däremot också de lokaler som kostar allra mest, vilket medför att de flesta startups blir tvungna att söka kontor utanför stadskärnan. Så är däremot inte fallet med Coworking Spaces, vilka oftast finns placerade på attraktiva och citynära platser!

De gör att du kan fokusera på kärnverksamheten – Traditionella kontorslösningar tar oftast väldigt mycket tid och fokus från kärnverksamheten. Det är kopieringspapper som ska inhandlas, internetabonnemang som ska tecknas och städning som ska bokas. Genom att istället flytta till ett Coworking Space, i vilket alla dessa tjänster är inkluderade, har du möjlighet att lägga större fokus på det som är viktigt – kärnverksamheten.

De ger dig möjligheten att anpassa kontorsytan efter rådande förutsättningar – Något som är synonymt för de flesta startups, är att framtiden är oviss. Kanske blir man tvungen anställa två, tio eller femton nya medarbetare inom en snar framtid. I annat fall kan det vara så att man blir tvungen att skära ned på folk. Denna ovisshet skapar oftast stora problem eftersom traditionella kontorslösningar omfattas av långa hyreskontrakt...

En problematik som du slipper när du flyttar verksamheten till ett Coworking Space. Här gör nämligen flexibla hyresavtal att du kan utöka eller minska kontorsytan efter rådande förutsättningar.

De främjar branschöverskridande samverkan – Ytterligare en stor fördel med Coworking Spaces, är att de främjar samverkan och kunskapsutbyten mellan de olika företagen. Något som också kan resultera i nya affärsmöjligheter som annars aldrig skulle ha dykt upp.

De är väldigt konstandseffektiva – Genom att dela kontorslokaler med andra företag och även kunna anpassa kontorsytan efter rådande förutsättning, blir Coworking Spaces också väldigt kostnadseffektiva.

Avslutningsvis

Ifall du är på jakt efter en kostnadseffektiv och flexibel kontorslösning som ger dig möjligheten att fokusera på kärnverksamheten, kan Coworking Spaces vara helt rätt alternativ för dig!

Affärsidé: Hjälp folk spara pengar

Pengar. Finns det något som engagerar människor så mycket som pengar gör? Vissa ser pengar som något som inspirerar och motiverar. Vem vill inte bli rik? Andra tycker att pengar är ett nödvändigt ont. Det är ett tema som varit aktuellt i alla tider, oavsett hur våra samhällen har sett ut.

Läs mer

Starta en fotostudio

Om du gillar fotografering kan en egen fotostudio vara det perfekta jobbet för dig. Det är ett fritt jobb där du får träffa mycket folk och vara kreativ, men det är också hård konkurrens och du måste vara strategisk och smart för att få kunderna att komma till just dig.

Läs mer

Vilka produkter passar för e-handel?

Inte alla produkter är lämpliga för försäljning på internet. Vissa produkter kan vara bättre lämpade för försäljning på nätet än andra. I allmänhet kan specifika och speciella produkter som inte erbjuds i hundratals andra butiker säljas bra på internet. De vanligaste föremålen i online handel är böcker, cd-skivor, kläder, elektronik och datavaror.

Läs mer

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0d/Euro_cents

Gör business av din hobby

Många drömmer om att driva ett eget företag någon gång i livet. När man drömmer om någonting är det lätt hänt att man sätter upp hinder och inbillar sig att drömmen är omöjlig att nå. Det kan vara saker som att man först måste ha en helt unik affärsidé eller att man behöver vara väldigt driven och älska att jobba dygnet runt. Visst kan det finnas en stor fördel i att vara driven och ha en unik idé men riktigt så komplicerat behöver det inte alltid vara. En bra början kan vara att ha en hobby som man känner starkt för och sen utveckla den till att också generera inkomster.

Läs mer

9 marknadsföringsidéer för Alla Hjärtans Dag

Alla hjärtans dag är, precis som de flesta andra högtider, en stor dag – inte bara för oss konsumenter, utan även för handeln. Alla vill överraska på alla hjärtans dag. Faktum är att människor över hela världen spenderar mycket på denna speciella dag för att skicka gåvor och presenter till sina nära och kära.

Läs mer

Att sätta mål - del 2

Alla företag har ett eller flera mål med sin verksamhet. Kanske är målet att företaget ska växa för att uppnå en viss marknadsandel, uppnå en viss lönsamhet, att alla ska trivas i företaget etc. Målen visar på vad företaget vill uppnå, d.v.s. företagets ambitionsnivå. När företaget sätter upp sina mål styr dessa hur företaget ska fördela sina resurser för att uppnå just dessa mål.

Läs mer

Att sätta mål - vad vill vi nå?

Självklart kan målen förändras över tiden. De strategiska målen kanske inte förändras särskilt ofta, men de mer kortsiktiga (operativa) kan behöva förändras på grund av vad som händer i omvärlden eller som resultat av genomförda aktiviteter. Att sätta mål är en process.

Läs mer

Fler artiklar...

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo