Resekonsult online

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

I vår stressade vardagstillvaro hinner man ofta inte koppla av och man längtar alltför ivrigt och spänt efter semestern. När semester så kommer är förväntningarna stora. Semesterdagarna är för få för att improvisera och lita på turen. 

Details

För en tid sedan var utlandsresor stora äventyr. Den ivrige resenären hade varken TV, spännande resekataloger eller Internet till sin hjälp, bara egna initiativ och gamla resehandböcker.

Idag finns på ett eller annat sätt all världens resmål tillgängliga, och man kan hitta nästan vilken reseinformation som helst. Frågan är bara hur man hittar just det man söker.

Bakgrund

De flesta saknar både tid och kunskaper för att kunna göra detta på egen hand. Rätt planering av resan kan spara tusenlappar och förhindra otrevliga överraskningar som att gå en mil till badet eller dränkas i monsunen. Därför gäller det att vara väl förberedd. Variationerna i resevärlden är stora.

Det kan inträffa många oväntade saker på en utlandsresa. Resevillkoren förändras och man kan inte välja länder lika fritt som förr. I många länder accepterar man inte plastkort och i andra krävs vaccinationsintyg. I vissa länder måste man ha ett internationellt körkort om man skall köra bil. En av den största absurditeten som följer av de stora prisdifferenserna är att det kan löna sig att köpa tur returbiljetter men bara utnyttja biljetterna i ena riktning och så vidare.

Så gör du

En resa börjar egentligen redan vid planeringen. Starta en rådgivningsverksamhet på nätet för alla resenärer som är osäkra på vilket resmål de ska välja eller vill ta reda på andra frågor kring sin utvalda semester. Lyssna på önskemål, undersök utbudet och ge personliga tips och råd. Din uppgift kan vara allt från att ordna bostad i en italiensk by, och ge tips på billigaste flygbiljetten till att fixa inträdesbiljetten till en Rolling Stones konsert i USA eller till en konstutställning i London.

Internet erbjuder fräscha idéer och grundläggande kunskaper om olika resmål. Där kan du hitta turistorganisationer, stuguthyrare, hotellförteckningar, adresser, ta reda på vädret och allmän väderstatistik för hela världen, läsa senaste nytt om alla länder etc. Konsten hur man reser på billigaste sättet och ändå utnyttjar tiden så bra som möjligt är inte lätt. Rabattdjungeln ändrar sig ständigt och variationer kan finnas mellan olika reseföretag.

Tanken på att resa och semestra med ett eller flera småbarn kan kanske verka oroande och frågorna hopar sig. Det gäller att hitta ett barnvänligt resealternativ. Är man allergiker är planering inte bara trevlig, den är nödvändig. Det är inte säkert att den som säljer resan på en resebyrå kan mycket mer än vad som står i resekatalogen.

Specialisera dig på att ge råd just till dessa grupper. Samarbeta med alla turistbyråer som kan ge dig tips och idéer. Titta på kartor och resebroschyrer och fundera ut nya resvägar eller resmål. Det finns vissa grupper som behöver mer rådgivning än andra. För den som inte har en fet plånbok gäller det att krama ur det mesta möjliga ur varje semester.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image