Webbvideoproduktion

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Om en bild säger tusen ord, vad säger då en video? Förmodligen mer. Bra videomaterial kan lyfta en hemsida och hjälpa företag att skaffa fler kunder. Video har blivit ett av de mest populära sätten att ta till sig information på nätet. Många människor gillar att kolla på Youtube och liknande sajter. De väljer hellre kolla på video på webben än att läsa en lång text med samma information.

Det finns även många exempel på företag som har ökat andelen kunder i sina nätbutiker med hjälp av video.

Details

Att använda video för att marknadsföra företag är egentligen inget nytt. Idag är det dessutom betydligt enklare och billigare att producera och sprida video än vad det var för 10 år sedan. Ändå är det överraskande få företag som gör det. Om man är video-kunnig och inte letar efter en super- polerat video, kan man ha möjlighet att producera sin PR video själv för en liten kostnad. Men, för att producera en högkvalitativ PR webbvideo, behöver man ofta konsultera ett professionellt videoproduktionsföretag. 

Älskar du att producera videofilmer och behärskar alla tekniska finesser kring videofilmning och redigering kan du starta ditt eget videoföretag och skapa videor som är avsedda speciellt för webb.

Så gör du webbvideo

Den som vill starta egen videoproduktion kommer att behöva börja med några enkla steg.

Identifiera dina mål för din webbvideo. Innan du börjar producera din webb videon måste du tänka på vad företag vill att videon ska utföra. Några frågor att tänka på inkluderar:

Vem är målgruppen för Web Video? Vad kommer att vara tonen i ditt PR Web Video? Roligt? Professionell? Uppriktig?

Vad vill du att tittarna ska göra efter att de tittar på din PR Web Video? E-posta den till en vän? Ringa ditt företag? Klicka för mer information?

Skriv ett manus. Tänk igenom syftet med filmen. Helst ska du kunna formulera budskapet i en enda mening. Skriv sedan ner vad du vill säga antingen som stolpar eller en full text beroende på vad som passar bäst.

Hitta en bra inspelningsplats. Välj en någorlunda tyst miljö för att undvika oljud. Tänk efter om det blir en neutral bakgrund eller om miljön i sig kanske är viktig för filmen.

Använd stativ. Ett plant och stabilt underlag kan funka lika bra. Handhållen kamera blir garanterat skakigt och det är inte vad du är ute efter.

Fundera kring musik. Bakgrundsmusik kan lyfta en film med skön stämning. Av upphovsrättsliga skäl är det inte tillåtet att fritt använda vilken låt som helst i en video som man publicerar på nätet. Men det finns billiga alternativ och tom kompositörer som låter dig använda deras musik gratis bara du tydligt markerar var du fått den ifrån.

Vad ska webbvideor innehålla?

Det finns såklart flera olika typer av videomaterial som kan passa för en företagare att visa på sin hemsida. Här är några exempel:

Berättelse från kund - Kundberättelser är några av de mest effektiva marknadsföringsvideor på webben. I själva verket har studier visat att webbsidor med video rekommendationer presterar betydligt bättre än hemsidor utan kundberättelser. Kunder som vittnar om värdet av en produkt eller tjänst kan lägga till en personlig touch på en webbplats. Att se ett ansikte och höra en röst hjälper besökarna att ansluta till berättelserna som berättas på ett sätt som inte skulle hända med stillbilder eller det skrivna ordet.

Använda video för att visa en produkt eller aktivitet - Instruktionsvideor är några av de mest populära videor på nätet, och företag kan använda dem för att utbilda kunder. Det finns många sätt att använda video för att utbilda kunder om hur du använder din produkt, och man även sparar tid och pengar på kundservice.

Virtuell Tour - Virtuella turer kan vara bra marknadsföring videor för hotell, gym, spa, butiker, restauranger och några affärer med en plats att visa upp.

Använd video för att tjäna pengar - Om du har rätt innehåll och tillgång till rätt målgrupp kan du använda video för att tjäna pengar på din webbplats. Några sätt att använda video för att tjäna pengar är att låta besökare att ladda ner informations-eller underhållning videor eller placera reklam på videosidor.

Använd video för att främja en försäljning eller speciellt event - Precis som många företag skapar en speciell annons för att låta kunderna veta om en kommande försäljning, kan man använda video för att annonsera specialerbjudanden på sin webbplats.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image 

BANNER