Importera spännande produkter från Fjärran Östern

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Att starta en importfirma är en av de mest intressanta och lönsamma idéer som finns. Sverige är ett litet land som inte har möjlighet att producera alla sorters produkter som konsumenterna efterfrågar. Särskilt klimatet och dyr arbetskraft gör att det blir allt fler produkter som inte går eller lönar sig att tillverka i Sverige.

Details

Trender

Med hjälp av japansk teknologi och det amerikanska kapitalet, i kombination med billig arbetskraft, har Fjärran Östern etablerat sig som världshandelscentrum nummer ett. Varje dag kommer nya produkter som har bra kvalité och som är billigare än de som redan finns. Trots att man får räkna med en viss kostnad för hemtagning och tull blir produkter fortfarande mycket billigare än om den skulle tillverkas här i Sverige. Detta ger dig som importör en fantastisk möjlighet att importera varor från Fjärran Östern till ett väldigt lågt pris, och därefter sälja dem till återförsäljare eller direkt till konsumenterna med stor förtjänst.

Så fungerar det

För att importera och sälja en produkt i Sverige måste den framför allt uppfylla två huvudkrav: tillräckligt bra kvalité och tillräckligt lågt pris som kan konkurrera på marknaden. Du importerar direkt från producenter och säljer vidare utan mellanhand. På detta vis behåller du större del av förtjänsten själv. Om du inte har någon tidigare erfarenhet kan du starta i liten skala, med kontor hemma och lager i garaget. Det finns alla möjliga produkter att importera och många av dem finns inte i Sverige.

Välj rätt produkter

Vilka varor du ska satsa på beror på ditt intresse och kunskap. Den modeintresserade kan starta med att beställa hem prover av t.ex. jumprar och stickat. Sedan kan man sälja till bekanta, företag och föreningar. Någon som har bilar som hobby och gärna reparerar under fritiden kan importera reservdelar eller specialverktyg och sälja till bilhandlare och bensinstationer. Film och videoentusiaster kan börja med att importera några billiga märkeskameror till vänner och sig själva och sedan även sälja till videoklubben.

Det som ger mest pengar i importhandeln är i regel nya och intressanta produkter som inte funnits tidigare. Studera utvecklingar och trender som skapar behov av nya produkter och ta sedan reda på var den produceras till bästa pris och kvalité. När du har hittat en sådan produkt skaffa dig ensamrätt och marknadsför den på marknaden. Att bli agent för en bra produkt kan bli väldigt lönsamt.

Att hitta produkter

Det finns många sätt att hitta produkter men du skall i första hand leta på nätet samt i olika import magasin och tidskrifter. Om du har möjlighet att resa eller besöka en mässa får du ännu mer möjligheter att hitta nya spännande produkter. Välj en nisch och koncentrera dig på den. Det kan vara leksaker, skor, specialmaskiner eller presentartiklar.

Det finns också olika publikationer och rapporter som presenterar nya produkter och där tillverkarna söker svenska agenter eller importörer. Kontakta utländska ambassader och handelsorganisationer. Blir du intresserad av någon produkt, kontakta tillverkarna direkt.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image