Hantverkskurser för barn

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Om du älskar att arbeta med barn, kan du överväga att starta en rolig verksamhet och erbjuda hantverk kurser för barn.Tycker du att arbeta med barn och samtidigt hjälpa dem använda sin inre kreativitet? Du kan hjälpa barnen utforska sin kreativa sida och tjäna pengar på samma gång genom att starta ett unikt företag som erbjuder barnanpassade hantverks kurser.

Info

Föräldrar letar efter sätt att hålla sina barn ockuperade under de långa sommarmånaderna när de är utanför skolan och hantverk klasser kan vara den perfekta lösningen. Dessutom kommer du att lära barnen nya färdigheter som de ska ha med sig resten av livet.

Bakgrund

Med sommarraster, helgdagar i skolan, semester, lärarnas konferenser och utvecklingsdagar och andra tillfällen blir anledningen många att barnen stannar hemma en dag, en vecka eller till och med månader i taget. Barn vill ofta något att göra under sin ledighet, annars blir de lätt uttråkade. Om du skulle fråga någon unge vad de vill göra, är standard svaret får du antingen "Jag vet inte" eller "Jag bryr mig inte." De vet bara att de vill ha något eller något att göra för att fördriva tiden.

Visst finns det idrott, de kan gå till biblioteket, gå till badhuset för ett dopp eller sitta framför tv och spela. Vad barnen verkligen vill göra är något som är roligt, kreativt, och något de kan göra utan föräldrar. Starta ett barnvänligt hantverksföretag kan lindra "Jag har så tråkigt syndrom" många föräldrar står inför idag medan deras barn inte går i skolan. Det finns många hantverk för barn idag som kan inspirera deras fantasi och främja deras lärande färdigheter.

Hitta en lokal

För att starta ett företag som erbjuder barnens hantverk klasser, behöver du en anläggning tillräckligt stor för att hysa de barn som kommer att närvara. Om du planerar att fullfölja detta som en heltid företag, skulle det vara lämpligt att hyra utrymme som kan omvandlas till flera små klassrum.

Börjar du hemifrån, kan du använda ditt garage eller delar av ditt garage, din bakgård, ett område i källaren, eller en befintlig verkstad. Vilken av dessa platser passar bäst beror på vädret och mängden inskrivna barn.Har du ingen tillgång till egen lokal, överväga att hyra utrymme som du använder tillfälligt vid behov i en kyrka eller annan ideell organisation. Detta kommer att minska dina startkostnader när du börjar.

Hantverk för barn

Barn tycker om att spendera lite av sin tid för att göra hantverk projekt. De gillar speciellt hantverk projekt de kommer att kunna använda efter att de har gjort dem. "Gör din egen stol" eller "gör din egen CD hylla" är exempel på några projekt.

Det kommer att finnas en del saker att tänka på när du startar en verksamhet som vänder sig till unga. Du kommer att behöva överväga åldersgrupper och vilka de olika typer av hantverk barnen kan göra, kostnaden för material per barn, och många andra saker. Du kommer också att behöva fundera över var och hur du vill göra hantverk för barnen som blir inskrivna i dina hantverk klasser, var hittar du lämpliga projekt, ritningar, hur du hanterar säkerhet och samtidigt skapar en barnvänlig miljö.

De grundläggande åldersgrupperna du kan tänka på för ditt företag är förskola, dagis till första klass, andra och tredje år, och så vidare. När du har bestämt dig för dina åldersgrupper, gör en del efterforskningar på nätet eller på ditt lokala bibliotek för att hitta lämpliga hantverk för barnens åldersgrupp eller grupper som du har beslutat om. Du kommer att behöva ta massor av anteckningar om vilka typer av hantverk kan göras av varje åldersgrupperna. Du kommer också vilja göra en lista över de material som behövs för varje hantverk och hitta kostnaderna för varje hantverk du har valt. I vissa fall, beroende på de valda hantverk, kan du köpa större mängd material från hantverksmaterial grossister och återförsäljare i ditt område eller online.

Marknadsföring

För att marknadsföra barnens hantverk klasser, nätverka med lokala skolor och bibliotek i ditt område för att öka medvetenheten om vad ditt företag har att erbjuda. Du kan också värd en gratis workshop i en skola, kyrka eller bibliotek för att marknadsföra ditt företag. Ta med massor av broschyrer att passera ut på den fria klassen.

Eftersom ditt företag är ovanligt, bör en välskriven pressmeddelande i din lokala tidning eller nisch publikationer riktade till föräldrar skapa uppmärksamhet. Om du har barn i skolåldern, delta på föräldramöten och passa på också öka kännedomen om barnens hantverksklasser.

Marknadsföringsmaterial bör betona att ditt företag ger en möjlighet för ett barn att lära sig nya färdigheter samtidigt som mamma och pappa får en välbehövlig "paus". En professionellt gjort broschyr och visitkort som ställs på anslagstavlor på bibliotek, livsmedelsbutiker och i skolor är en billig marknadsföring taktik.

Du kan också delta på barnens mässor och speciella evenemang för att sprida ordet om ditt företag.


Features

Location:

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg