Tjäna pengar på Halloween kostymer

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Halloween är en tid på året som många människor ser fram emot i Sverige. Detta beror på det roliga som den här spöklika högtiden ger. Och det är av den anledningen att människor lägger mycket pengar för att se till att de årligen har den bästa Halloween-upplevelsen. 

Några av de som använder trenden är kostymtillverkarna. Det beror på att det utan en kostym kan Halloween-upplevelsen aldrig vara riktigt bra och genuin.

Details

Halloween firas ofta av både barn och vuxna genom att man klär sig i skrämmande masker och kostymer. Att starta en Halloween-verksamhet ger dem med intresse för kostymer en möjlighet att dra nytta av en återkommande trend och sin passion. Du kan börja tillverka och hyra Halloween-dräkter från ditt garage, i en butik, alternativt online och sälja kostymer via egen hemsida och andra marknadsplatser.

Innan du börjar

Framtagning av en affärsplan kommer att svara på flera viktiga frågor för din Halloween-verksamhet. Det ska identifiera om du planerar att arbeta på säsongsbasis eller om du planerar att stanna hela året. Om du planerar att hålla öppet året runt måste du identifiera vilken typ av varor du hoppas sälja utöver den traditionella Halloween-säsongen, ex. kostymer och varor relaterade till andra event.

Om du inte planerar att sälja kostymer och Halloween artiklar endast på nätet, måste du överväga en plats för ditt företag. Tillfälliga Halloween-butiker/ytor i lediga byggnader kan vara en lösning. Dessa leasingavtal kan ofta anpassas för kortvarig användning, till exempel 60 eller 90 dagar. Den plats du väljer ska ge gott om plats för ett försäljningsgolv, omklädningsrum så att kunderna kan prova på dräkter och lagringsutrymme för lager.

Andra överväganden att ta hänsyn till när du öppnar en Halloween-verksamhet är att hitta en leverantör eller grossist för dina behov. Tänk på att vuxna inte bara köper kostymer för sina barn utan också köper kostymer för sig själva. När du beslutar om en leverantör, ta hänsyn till eventuella fraktkostnader.

Välj en nisch

Hitta sätt att diversifiera ditt företag om det är möjligt. Det finns flera olika nischer som du kan fokusera på när du bestämmer dig för att starta ett Halloween kostymföretag. Baby kostymer, hunddräkter, popkulturkostymer, vintage kostymer - för att nämna några. Det finns förstås många andra kreativa kostymidéer för dig att utforska.

AdobeStock 193103006

Producera eller köpa

Besluta om produktion eller grossist verksamhet. Om du är en hantverkare kan du bestämma dig för att själv göra dina kostymer från början. Detta är en effektiv strategi och ett bra alternativ för dem som kan designa och sy.

Om du bestämmer dig för att göra kostymer själv, måste du investera i en högkvalitativ symaskin som kan hantera en rad olika projekt.
Men om du hellre vill ha kläder som är färdiga och redo för omedelbar försäljning så kan du köpa dem från kostymshandlare. Med en kostymgrossist köper du en mängd kostymer och säljer dem vidare med vinst.

Halloween kostymuthyrning

Du behöver en mindre finansiering som start för ditt företag. Bäst av allt, den här verksamheten kan vara kul om du gillar skoj och underhållning. Här är enkla steg för hur du startar ditt Halloween-kostymuthyrningsföretag.

Undersök vilken typ av kostymer som behövs i ditt område. Du kan göra undersökningar för att kontrollera vilken typ av dräkter som bärs av människor under Halloween-firandet.

Hitta en bra plats. De flesta vill hyra kostymer från en professionell plats. Se till att din butik har mycket gångtrafik eller tillgång till parkering men samtidigt bör den också vara överkomlig.

Köp kostymer från grossisttillverkare. Du kan också överväga att skapa dina egna unika.
Förutom kläder kan du också lägga till ett urval av skor, peruker och teatermakeup. Kunder köper vanligtvis dessa föremål tillsammans med dräkterna för att göra hela utseendet.

Marknadsför ditt företag till allmänheten inklusive samhällsorganisationer och teatergrupper. Arrangera speciella evenemang eller lokala minimässor för att sprida ordet om ditt företag.

Kreativitet är nyckeln

Halloween handlar mer än andra helgdagar om kreativitet - och det är därför varumärken måste vara fantasifulla när de kommer med sina marknadsföringskampanjer. Se till att dina kreationer är kreativa skapelser som fångar blicken. De ska inte bara vara roliga utan tillåta också människor att klä sig ut som vem som helst eller vad de vill vara.

Halloween betyder för det mesta "impulsköp". Det är sålunda viktigt att ha ett iögonfallande butiksfront och att synas på en plats som får mycket fottrafik ex. ett köpcentrum som har många tonåringar såväl som unga vuxna och unga föräldrar som shoppare. Du kan överväga att erbjuda relaterade tjänster som drar intresse, som ansiktsmåleri, tävlingar och liknande.

AdobeStock 288371057

Skapa en plan

Varje framgångsrikt arbete behöver en handlingsplan. När du börjar är det en bra idé att ta tid att skriva ner hur du planerar att marknadsföra och sälja dina dräkter. Fyra grundläggande frågor att ställa är:

  • Vilka kostymer ska jag sälja?
  • Vem är min idealiska kund?
  • Hur ska jag marknadsföra mitt företag?
  • Vilka resurser och verktyg behöver jag?

Marknadsföring

Halloween erbjuder en unik möjlighet för företag att starta några roliga och intressanta marknadsföringskampanjer. Halloween är inte bara för barn längre. Barnens upplevelse är fortfarande en grundpelare för Halloween, men det är vuxna som spenderar pengarna på att fira och omfamnar Halloween som en chans att låta sitt inre barn komma ut och festa. Stora fester med deltagare i skräck kostymer blir alltmer populära - utmärkta nyheter för människor som söker nischade affärsmöjligheter.

Skapa unikt och spännande innehåll på sociala mediekanaler som Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Google+ och andra. Att använda sociala medier för att attrahera kunder är både gratis och effektivt. Andra sätt att marknadsföra en Halloween-verksamhet är att placera en kostymklädd anställd utomhus för att få uppmärksamhet.

Utveckla ett extra sortiment som du kan sälja året tunt - allt som är kopplat till Halloween inklusive godis, peruker, masker, recept, pumpa tävling, dekoration etc.

Samarbeta med andra lokala företag för speciella evenemang. Många samhällen och centrala områden är värd för speciella Halloween-firande för familjer och lokala invånare. Dra nytta av dessa evenemang genom att erbjuda försäljning eller specialerbjudanden, eller till och med bara ha de bästa dekorationerna och kostymerna på plats. Och om din stad inte redan erbjuder ett sådant evenemang, överväg att samarbeta med några andra företag i området och starta ett.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image