Heminredningskurser

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Inredning är en rolig och kreativ sysselsättning där formgivare lyckas förvandla ett hem eller rum från tråkigt till chic. Vad kan vara mer givande än att hjälpa folk omvandla ett tråkigt hem till ett häpnadsväckande palats?

Details

Ta din talang för inredning och ombyggnad till nästa nivå genom att starta privata heminredningskurser. En undervisning med syftet att utbilda andra att göra vad de älskar: dekorera utrymmen, hem och liv.

Ökat intresse för inredning

Och allt fler väljer att gå på kurs för att lära sig att fixa i hemmet. Heminredningskurser är populära och ofta fullbokade. Det roliga med de här kurserna är att man lär sig praktiska saker som man har nytta av i sin vardag. Och så får man träffa likasinnade. Intresset för heminredningskurser har inte nått sin topp. När dagens unga köper sina bostadsrätter kommer de att vilja göra i ordning dem själva. Inte bara för att det är kul utan för att man vill hänga med i snacket.

Innan du börjar

Utveckla en "bra öga" för design. De flesta inredare har en naturlig känsla för mode, de kan snabbt lägga stil och elegans till något utrymme. Ändå skadar det inte att träna ögat. Titta på hemdesign program och få fler nya spännande idéer för hemdesign. Utbilda dig inom hemdesign. Du behöver inte en högskoleexamen för att bli en inredningsdesigner. Men vissa inredare går hemdesignskola, där de blir förtrogna med olika utsmyckningsstilar och tekniker. 

Dekorera ditt eget hem. Innan man inleder en inrednings kursverksamhet, dekorera dina personliga utrymmen. Experimentera med olika färger och stilar. Ett av de bästa sätten att få erfarenhet som inredare är att arbeta för en inredningsbyrå. Där får du lära dig alla detaljer i verksamheten, och du kommer att få relevant praktisk erfarenhet. Ett annat sätt är att studera konkurrenterna och deras heminredningskurser; vad de innehåller, hur långa är dessa och vilka är målgrupp. 

Räkna med att konkurrera med skolor området handel, högskolor och skolor konst för inredning studenter, men om du etablera din skola som en plats att gå för innovativa lektionsplaner och verkliga världen lärande, kommer du inte vara på en förlust för studenter som du tåg morgondagens designers att fortsätta ditt arv.

Hitta rätt plats

Nästa du behöver är att besluta om en plats. Ett sätt att avgöra om en plats är lämplig är att titta på om det finns några liknande, framgångsrika inredningskurser som är tillgängliga i området. Om dessa finns, så vet du att det finns efterfrågan för den typ av kursverksamhet som du tänker starta. Det du sedan behöver göra är bedöma om det finns utrymme för nya aktörer dvs. en annorlunda kurs eller en annorlunda målgrupp. 

Forska dina konkurrenter noga och fråga dig själv: hur kan jag göra det bättre? Hitta ett unikt försäljningsargument och planera ditt varumärke noga, för att undvika att trampa på dina konkurrenters område. Du kan också testa vattnet innan du startar genom att erbjuda kortare introduktionskurser eller lektioner - till exempel på ett lokalt bibliotek eller möbelsalong.

Kursbeskrivning

Kursen vänder sig till dem som har ett stort intresse av inredning men vill få ytterligare inspiration, kunskap och verktyg till att själv kunna förändra och försköna sitt hem. Under några intensiva kursdagar lär du grundläggande kunskap inom färg och form. Du ger tips hur man med relativt små medel kan komplettera och fräscha upp ett kök, anpassa diskbänksskåpet till källsortering, dela av ett större rum med en mellanvägg och spara utrymme med en badrumshylla i tre höjder. Dessutom ger du tips om smart belysning, energisnål möblering och om hur man kan ge soffan nytt liv. Förbättring och förnyelse.

Syftet är att ge deltagarna insikt om vilka beslut som ligger till grund vid en förändringsfas i en bostad. Genom praktiska övningsuppgifter ger du dem möjlighet att se på olika inredningslösningar och få inspiration för det egna hemmet.

Marknadsföring

Skapa en plan för rekrytering av studenter och marknadsföring. Bli partner med skolor som inte erbjuder inrednings klasser. Bygg en informativ och inspirerande webbplats som är lätt att navigera. Använd sociala medier. Gör en rundtur i ditt samhälle. Visa upp dig i föreningarna, bibliotek och kvinnors klubbar, dela ut dina broschyrer och berätta om syftet med dina kurser. 

Bygg upp en portfölj redan innan du startar undervisning. Ta fotografier av dina klasser och snyggt inreda hem, och håll dem i en pärm eller mapp. Gå med i inrednings och design professionella branschorganisationer så du kan lägga det till referenser som ger dig trovärdighet som behövs för att öppna en kursverksamhet.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image