Vad utmärker en entreprenör som lyckas?

Det finns många svenska profiler som är kända för att vara entreprenörer. Det här är personer som driver olika typer av företagsprojekt och som lyckas med detta. Du har säkert hört om personer som Isabella Löwengrip och Niklas Zennström. De är två av flera framgångsrika svenska entreprenörer. Vad har de gemensamt?

Ett driv från tidig ålder

Något vi ofta ser hos personer som lyckas med sin affärsverksamhet är ett driv i tidig ålder. Intresset för att utveckla och skapa något nytt finns hos barnet som en gång kommer att bli en känd svensk entreprenör.

Det är inte ovanligt att blivande entreprenörer redan i skolålder börjar driva företag. De får be föräldrar att stå för det ekonomiska då de är för unga för att själv teckna aktiebolag. Det händer också att entreprenörer helt hoppar över utbildningen då företagandet tar en massa tid.

Från fester till online-verksamhet

Drivet i tidig ålder tar sig ibland uttryck i festfixande. Miljonärer som Erik Bergman och Isabella Löwengrip har festfixande i tidig ålder i bagaget. Det har Isabella skrivit om i sin bok Egoboost. Men de här två personerna tillhör också gruppen miljonärer som kom igång tidigt online.

Nätet med sina fantastiska möjligheter tycks vara en grogrund för kreativa hjärnor som vill hitta nya sätt att tjäna pengar på. Och det är inte så konstigt att en stor del av de som lyckas kommer från åldersgruppen som har vuxit upp med Google som en självklarhet.

Färgstarka personligheter

Ibland kan man ju undra vad en person som sysslar med aktier har med kändisvärlden att göra. Det tycks vara så att entreprenörer som lyckas inom olika branscher också har färgstarka personligheter.

Tidningar, Youtube-kanaler och andra mediekanaler blir intresserade av de kända personerna inte bara för att de tjänar en massa pengar på vansinnigt lyckade projekt. Det är något med deras personlighet som lockar.

Personligheter med mod

Det krävs en hel del mod att våga göra något som kanske inte verkar självklart. Entreprenörer som lyckas vågar satsa på en idé. De kanske får höra att det inte alls låter smart eller smidigt. Men de kör på ändå. Om du lyssnar på olika entreprenörers bakgrundsberättelser får du höra att det här också ledde till flera misslyckanden. Men det var det värt då ett nytt försök gav frukt som kan fylla tusentals fruktkorgar!

Vilka är morgondagens stora entreprenörer?

Om vi ska gå på de gemensamma egenskaperna nämnda ovan borde det inte vara helt svårt att gissa på vilka som blir morgondagens stora namn inom entreprenörskap. De finns ju redan nu online iblandade i olika projekt trots att de inte har slutat skolan.

Du behöver bara se dig omkring i din närhet för att upptäcka talangerna. Det rör sig om barn och ungdomar som vågar tänka utanför ramarna och som inte sällan är lite envisa. De kanske klär sig lite annorlunda, de har egna intressen och tycks inte nöja sig helt med det som serveras i den vanliga undervisningen. Och de fixar gärna med fest.

Men det är klart, alla stora entreprenörer är inte utåtgående personer som märks mest överallt. Ta bara Bill Gates som exempel. Han är en introvert person. Det betyder inte att han är blyg, men han är inte den som fungerar som centrum för action i varje sammanhang. Det kan mycket väl vara så att den där personen i din omgivning som aldrig säger något men som ändå tycks ha något på gång är morgondagens stora stjärna inom entreprenörskap!

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image