Starta eget - detta bör du tänka på innan du sätter igång

Att driva eget kan ha väldigt många fördelar, precis som det kan ha väldigt många nackdelar om man inte gör det på rätt sätt. För den som har ett bra underlag och trivs med att arbeta själv kan dock ett eget företag, både med eller utan anställda, vara något att satsa på. Är du dessutom duktig på det du gör kan du kanske välja vilka jobb du tar och hur du jobbar. På så sätt kan du också få mer frihet. Även om det inte alltid är fallet. 

Starta företag för att lära dig om företag

En som tycker det är kul att ha eget företag är Emil Sundquist. Han är en person som alltid har tyckt om att skruva på saker och därför blev just eget företag inom bilmek och service. Han är en av nästan 3 000 som kombinerar VVS med att ha eget företag. Han tycker också att alla borde starta eget. Om inte för arbetsformen så för att lära sig hur ett företag drivs. Något som är väldigt bra för dig som tar jobb på olika sätt. Det här menar han kan vara som en upplärningsperiod inför jobb. Han säger också att han aldrig blir färdiglärd inom ekonomi och eget företag.

Skapa din egen krislåda för att klara av allt digitalt

För den som arbetar inom teknikbranschen finns det en del saker att tänka på. Idag när det är så viktigt med din säkerhet finns det en bra krislåda för den som behöver. ExpressVPNs digitala krislåda förklarar några olika förslag på vad du behöver ha i en sådan krislåda. En slags överlevnadskit för dig som vill ha tillgång till information och annat. Den här krislådan kan sen appliceras på många olika områden och kan vara bra att ha om något händer, kanske strömavbrott under längre tid, eller liknande. Tänk på att det inte bara är krislådan med mat och annat som kan behövas idag. Förvara din krislåda i en vattentät låda eller ryggsäck för större säkerhet.

Se över marknaden innan du börjar med ditt företag

För att starta eget krävs det en hel del egenskaper men också praktiska lösningar som gör att ditt företag kan gå med vinst. Det finns några bra grejer att tänka på. Det ena är din affärsidé och affärsplan. Är det något som konsumenter eller företag är intresserade av och villiga att betala för? Finns det en marknad? En annan bra grej är att undersöka marknaden för att se hur den ser ut för just det du vill göra. Det här är nog bland det viktigaste i din process. Det sista är att se över vad man vill göra med företaget och vad själva syftet är. Vill du öka din omsättning på sikt och anställa massor med folk, eller vill du bara arbeta själv och ta in någon ibland? Det här är alla oerhört viktiga saker att tänka på.

bruce mars FWVMhUa wbY unsplash

Källa: Unsplash

Att starta företag kan vara både jättekul och jättejobbigt samtidigt. Därför är det viktigt att tänka igenom en hel del hur man gör och vad innan man sätter igång. Det är lätt att tänka att allting ska bli enkelt och bara för att du blir din egen. Många gånger kan det dock sluta med att du får jobba mer än du gör när du jobbar som anställd. Även om det bara kan gälla under en viss tid i början. Läs på innan du startar eget.

Våra partners

          framtidsutveckling logo          tipsom.se 

       image               logo_1.jpg