Affärsidé: Hjälp folk spara pengar

Pengar. Finns det något som engagerar människor så mycket som pengar gör? Vissa ser pengar som något som inspirerar och motiverar. Vem vill inte bli rik? Andra tycker att pengar är ett nödvändigt ont. Det är ett tema som varit aktuellt i alla tider, oavsett hur våra samhällen har sett ut.

Arbetsgivare erbjuder högre lön för att motivera sina anställda. Lånebolag lockar med en avslappnad livsstil på något semesterparadis långt bort för att vi ska låna av dem. Runt om i landet drömmer miljontals svenskar om att vinna stora priser på spel. Om vi kan komma på en affärsidé som bygger på folks längtan efter pengar har vi ett fint utgångsläge.

Tjäna eller spara pengar?

De flesta av oss tänker att vi måste få högre lön eller vinna på lotto för att kunna få mer pengar. Självklart måste vi ha någon form av inkomst till att börja med. Annars går det inte att bygga sig en förmögenhet. Samtidigt är det många som missar hur viktigt det är att spara pengar också. Det spelar ingen roll hur mycket du tjänar om du inte kan spara undan en slant varje månad. Lyckas du sätta undan en del av inkomsterna blir det om stora summor på sikt. Tack vare ränta-på-ränta-effekten kan dessa sparade medel växa till en förmögenhet efter ett antal år.

Din affärsidé: gör det lättare för folk att spara

Man kan tänka sig mängder med affärsidéer som bygger på sparande. Ett bra exempel är portalen bastaerbjudanden.se som varje dag ger besökarna mängder med spartips genom erbjudanden från matbutiker, elektronikbutiker, klädaffärer, möbelhandlare och mycket mer. En besökare som till exempel planerar veckohandlingen kan ladda ner Lidl veckoblad och se vilka erbjudanden som finns just denna vecka. På samma sätt kan man ladda ner erbjudanden från ICA, Willy’s, Coop och så vidare. Besökaren kan skriva matnotan utifrån vilka bästa erbjudanden som finns i olika butiker.

En affärsidé som spinner vidare på detta koncept skulle kunna vara att skapa en blogg som varje vecka sätter ihop en matkasse med basvaror och berättar vilka butiker som erbjuder de lägsta priserna. Pengarna kan då komma från annonsintäkter, samarbeten med lokala butiker eller affiliatemarknadsföring.

På tal om affiliatemarknadsföring – det finns flera sparinstitut som ger en ersättning för varje ny kund som du hittar åt dem. Du skulle kunna starta en hemsida eller ett nyhetsbrev som ger tips på var man hittar de bästa sparräntorna. Berätta om hur mycket pengar man kan spara, hur mycket man får i ränta och vilka villkoren är. För varje kund som öppnar ett konto hos någon av dina samarbetspartners får du sedan en ersättning. Googla på ”bästa sparräntan” eller liknande så hittar du exempel på flera företag som bygger på denna affärsidé.

Det går även att spara pengar på kläder. Det finns till exempel redan massvis med second hand-butiker som bygger på att folk inte vill betala allt för mycket för kläder. En affärsidé är att öppna en butik som hyr ut kläder istället för att sälja dem. De flesta av oss vill nog köpa sina vardagskläder. För plagg som man inte använder så ofta kan det däremot vara annorlunda. Hyr ut kläder till bröllop, röda mattan, svensexan, skidbacken och så vidare. Det är bara fantasin som sätter gränserna!

Artikeln är skriven av https://www.bastaerbjudanden.se/ som ger sina tips på hur man hjälper folk spara pengar.

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se