12 säsong-affärsidéer för entreprenörer

Att starta en säsongsbetonad verksamhet är ett bra sätt att tjäna extra pengar, särskilt om du kan leverera något som kunderna behöver och kan komma till nytta. Det innebär att du kan välja att driva ditt företag i några månader under året och sedan använda resten av året för att göra vad du vill göra, personligen eller professionellt. Du kan till och med bestämma att kombinera olika säsongsmässiga affärsmöjligheter tillsammans, så att du kan få en stabil inkomst för hela året.

Det finns många olika typer av säsongsmässiga affärsmöjligheter, från småskaliga jordbruksföretag till semester- och säsongsbetonade serviceföretag. För att pengarna ska komma in, oavsett vilken affärsidé du väljer, behöver du tänka kreativt, lära dig mer om dina kunders behov och testa din marknad.

Att köra ett säsongsbetonat företag kan ibland kräva året runt arbete och hård självdisciplin. Bakom varje framgångsrik säsongsbetonad verksamhet är en entreprenör som är villig att jobba dubbelt så svårt och dubbelt så smart som den konventionella affärsägaren.

1. Sälja frukt och grönt från en skåpbil

Om invånarna inte kan komma till frukt- och grönsakshandlaren, inga bekymmer - de färska produkter kommer till dem. Starta mobil frukt och grönsaksförsäljning! En kyld bil full med färska och prisvärda produkter som säljs på plats och som kan stanna på olika ställen.

http://1000affarsideer.se/detaljhandel-butik/686-saelja-frukt-och-groent-fran-en-skapbil.html

2. Sälja fyrverkeri

Många människor älskar fyrverkerier och använder dem för att fira alla möjliga dagar, såsom nyår och många andra. Om du letar efter ett roligt och spännande företag att starta, kan du dra nytta av denna kärlek till fyrverkerier genom att starta din egen försäljning. Starta ett fyrverkeriföretag kräver en speciell typ av expertis.

http://1000affarsideer.se/detaljhandel-butik/461-saelja-fyrverkeri.html

3. Blomförsäljning vid vägkanten

Om du gillar trädgårdsarbete eller bara har ett öga för att välja färska, populära blommor, kan du starta en blomförsäljning vid vägkanten. Oavsett om du säljer dina egna blommor eller dem som du köper i lösvikt från en lokal odlare och säljer vidare har du möjlighet att skapa en vinstgivande syssla. Hur stor verksamhet blir beror på hur mycket tid och arbete du är villig att sätta in i den.

http://1000affarsideer.se/detaljhandel-butik/347-blomfoersaeljning-vid-vaegkanten.html

4. Sälj krukväxter på marknader

Sälja krukväxter är en bra hobby som kan hjälpa dig att tjäna extra pengar. Starta en krukväxt odling i större skala och sälja krukväxter till andra återförsäljare kan vara ett underbart sätt för nybörjare att vända sin kärlek till trädgårdsarbete och växter till företag. Det är viktigt för nya odlare att hitta en "nisch" som passar både deras erfarenhetsnivå, kompetens och den lokala marknaden.

http://1000affarsideer.se/detaljhandel-butik/306-saelj-krukvaexter-pa-marknader.html

5. Fotbollsgolf

Fotbollsgolf är precis vad det låter - golf, men med en fotboll i stället för boll och klubba. Det är en blandning av fotboll, golf och minigolf. Man har helt enkelt lånat lite av varje sport.

Fotbolsgolf börjar bli mer och mer populär och spelas redan på ett antal banor runt om i landet.

http://1000affarsideer.se/fritid-sport/824-fotbollsgolf.html

6. Guidade kajakturer

Att följa med på guidade kajakturer är ett underbart sätt att få komma ut och njuta av naturen. För dig som har färdigheter och erfarenhet på vattnet kan guidade kajakturer vara ett spännande sätt att förvandla din passion för kajakpaddling till eget företag. Skaffa relevant utbildning och certifiering, kolla nödvändiga tillstånd och försäkringar, och kom igång genom samarbete med en befintlig kajakuthyrare.

http://1000affarsideer.se/fritid-sport/463-guidade-kajakturer.html

7. Organisera träning utomhus

Även om alla vet att motion är bra för hälsa och kan hjälpa oss att må bättre, många människor kämpar bara när de ska dra sig ur soffan för att hitta fjärrkontrollen. Andra börja träna med de bästa avsikter, men tycker att det är en ensam syssla. Om man tillhör någon av dessa kategorier, kan man dra nytta av kamratskap och stöd som finns i en grupp som övar tillsammans för att främja god hälsa, frisk kropp och vänskap. Kombinationen av intensiv träning och att vara i naturen kan ytterligare locka olika personer att aktivera sig.

http://1000affarsideer.se/fritid-sport/267-organisera-traening-utomhus.html

8. Snöskottning

Förutsättning för denna affärsidé är förstås en snörik vinter och mycket snö. Snöskottningen är oftast aktuell från november till mars men i norra Sverige kan snösäsongen vara längre, från september till april.

http://1000affarsideer.se/hushall-tjaenster/854-snoskottning.html

9. Hyr "levande" julgranar

Mer miljövänligt kan det knappast bli - att hyra ut ”levande” julgranar i stället för att sälja dem. Jul-och nyårshelgerna närmar sig och en av de stora kostnader, som varje år kommer är just granen. Varje år, tusentals träd som prydde människornas hem på ett par veckor, ska kastas ut ur huset. Det finns tyvärr också en del som slängs ut i skogen eller till och med på gatan. Men jul story kan ha en mycket lyckligare slut.

http://www.1000affarsideer.se/jordbruk-djur/852-hyr-levande-julgranar.html

10. Handgjorda juldekorationer

Julen är den mest efterlängtade och trafikerade tiden på året. En tid när vi inte tvekar att spendera mer pengar på olika dekorationer och gåvor. Under julledighet, mer eller mindre, kommer alla att spendera pengar bara för att känna julens atmosfär och shopping glädje. Det är också en bra tid att starta en säljande verksamhet eftersom folk är ivriga och köper allting extra mycket -mat, kläder, dekorationer och presentartiklar.

http://1000affarsideer.se/konst-hantverk/853-handgjorda-juldekorationer.html

11. Sälj din konst på gatan

Du behöver inte vara mest begåvad konstnär på planeten. Du kan vara vanlig skapare, målare, allmän konstnär eller konststuderande som behöver tjäna lite pengar. Du kan fortfarande förvandla din passion eller hobby till en blomstrande verksamhet. Du säljer din konst eftersom du själv är entusiastisk, älskar det du gör och vill utveckla en verksamhet runt dina skapelser som gör dem tillgängliga till flera människor.

http://1000affarsideer.se/konst-hantverk/345-saelj-din-konst-pa-gatan.html

12. Sälja snabbmat från en vagn

Om du planerar att starta en mobil matförsäljning, du troligtvis har haft ögonen på en av de mobila vagnar som finns på många ställen. Vad de har gemensamt är att de säljer mat och dryck till människor i farten, ofta i samband med något evenemang eller fritidsaktivitet.

Matvagn ses vanligen vid tillfälliga evenemang, såsom festivaler och karnevaler, men de kan också vara stationerade permanent nära verksamhetsställen eller i köpcentrum.

http://1000affarsideer.se/mat-dryck/685-saelja-snabbmat-fran-en-vagn.html

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se