Hur man startar ett företag utan pengar

Fick en bra affärsidé och vill starta företag -men inga pengar? Du är inte ensam. För de flesta blivande företagare, finansiering är vanligtvis den största utmaningen.

Starta ett företag utan pengar - checklista

Brist på medel, bör inte avskräcka dig från att fullfölja dina företagsdrömmar. Du behöver inte alltid pengar för att starta ett företag! Men du behöver ha förtroende för din idé och en tydlig vision om hur du ska utföra den.

  • Håll ditt nuvarande jobb

Att vara praktisk är oerhört viktigt när man leker med tanken på att starta ett företag. Du behöver en stadig inkomstkälla innan du kan försörja dig på ditt företag, så det är lämpligt att hålla fast vid ditt nuvarande jobb. Genom att behålla ditt nuvarande jobb, kommer du att vara mer säker när du behöver ta risker.

Du kommer naturligtvis att behöva spendera extra timmar och arbeta hårdare. Men övergången från att vara anställd till en företagsägare kommer att vara mycket smidigare eftersom du inte kommer att oroa dig för att du måste tjäna pengar snabbt.

  • Hitta en bra idé

Ingen värt att arbeta med kommer att samarbeta på en halvfärdig idé. Inte ens tänka partner eller investerare om du inte har en riktigt bra idé. Hur vet du att det är en bra idé? Prata med dina vänner, familj och affärsbekanta. Om de flesta människor tycker att det är ett vinnande koncept, då kan du vända dig utåt och ta nästa steg.

  • Arbeta med din affärsidé

Komma upp med en bra affärsidé är bara början av din resa som en entreprenör. Det finns många fler steg som du behöver ta innan du kan komma igång. Ge innehåll åt din affärsidé är ett av dem, och det är en kritisk punkt på vägen till framgång för ditt företag.

Är din företagsidé verkligen unik? Vilket värde kommer den att generera? Är det något som din målgrupp verkligen behöver? Eller är det något du tror att de skulle vilja ha?

Få svar på dessa frågor är det viktigt för att avgöra om din idé fungerar.

  • Analysera din marknad och utmaningar

Du har en lysande idé som du vet kommer definitivt att fungera, men hur är det med dina konkurrenter? Kommer det att vara svårt för en konkurrent att kopiera din idé och paketera den på ett bättre sätt? En potentiell investerare kommer att fråga dig detta när du närmar dig dem för finansiering. Det är mycket viktigt att förstå marknaden du verkar i och dina konkurrenter.

Du bör först titta på trender och identifiera utmaningar som ditt företag kan utsättas för. Nästa steg är att förstå hur man ska ta itu med dessa utmaningar att förbli lönsam.

  • Nätverka med människor

När du inte har pengar för att starta ditt företag, är det viktigt att du hittar rätt personer som kan hjälpa till. Du kan delta i evenemang och mässor där du kan hitta partners och potentiella investerare. Du kan också gå med olika online-forum på sociala nätverkssajter där du kan hitta användbara tips och resurser för att ge ditt företag liv.

  • Tänk partnerskap

Du måste tänka i termer av ett partnerskap. Det kan inte vara "Låt oss se hur mycket gratis saker jag kan ta från andra." Det kommer aldrig att fungera. Du vill att dina partners ska känna att de är sanna kompanjoner i företaget. Skapa intresse för ditt projekt och hitta äkta partners, istället för någon att ge dig gratis saker.

  • Skapa trovärdighet och förtroende

Det största hindret du måste övervinna är förtroende. Du frågar någon som du kanske aldrig har träffat om att ge bort sina tjänster och sin tid. Du måste skapa förtroende och trovärdighet omedelbart. Om du har haft tidigare framgång, prata om det. Om du ännu inte har, diskutera dina yrkesmässiga prestationer så att de kan se dig som någon som har haft andra framgångar.

  • Utforska gräsrotsfinansiering plattformar

Den ekonomiska krisen har gett upphov till en ny form av entreprenörskap: crowdfunding.

Genom gräsrotsfinansiering kan insamlare samla in pengar från ett stort antal personer via plattformar på internet. Gräsrotsfinansiering plattformar som Kickstarter har också förändrat hur entreprenörer kan samla in pengar för att finansiera sina företagsidéer. Oavsett om du vill sälja ett nytt spel eller etablera en organisk taco bar, kan du få folk att investera i din verksamhet.

  • Vänner och familj

Om du har en vän eller släkting med några extra pengar, har du ett annat potentiellt sätt att finansiera ditt företag. Lån från vänner och familj presenterar ett intressant alternativ till traditionella former av finansiering, och kan ha vissa unika fördelar, bland annat låg eller ingen räntebetalning och undvika krångel med bankavtal.

  • Att vinna en tävling

Ibland kan entreprenörer finansiera en del av sina startkostnader med vinster från en affärsidétävling. Tävlingar ger dessutom ofta tillgång till affärs experter som kan hjälpa dig att vidare utveckla ditt affärskoncept.

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se