Tillverkning av personliga presenter

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

Människor leta efter nya sätt att ge presenter till familj och vänner varje år. Ingen vill göra samma gamla sak. Personliga gåvor är ett alternativ till den genomsnittliga presenten. Det ger en speciell touch. Personliga presenter innebär att kunderna har möjlighet att lägga till ett namn eller ett budskap till de produkter som säljs dvs. anpassa en produkt efter individuella behov.

Details

Denna personalisering kan vara i form av en digital tryckning, monogram, en gravyr eller en personlig anteckning. Metoderna för personalisering som erbjuds är upp till dig. Starta ditt företag från hemmet kan avsevärt minska dina kostnader och affärsrisk.

Kompetens som behövs

Som en säljare av personliga presenter, kreativitet och innovation kommer in. Leka med typsnitt, färger och stilar för att hitta olika sätt att anpassa presenter till dina kunder. Kommunikationsförmåga är viktig, särskilt om du kommer att använda andra för att slutföra en del av arbetet med din produkt. Uppmärksamhet på detaljer är avgörande när man arbetar med namn. Du kan hitta många tips på internet om att förbättra dina produkter och göra goda presentationer på dina personliga gåvor.

Innan du börjar

Personliga gåvor hjälper mottagarna fira viktiga datum, glada tillfällen och minnesvärda stunder. Allt från enskilda idéer, såsom fotoramar och nyckelringar, till koncernföretags gåvor eller julklappar, kan personligt märkta presenter ge ett starkt alternativ när man vill uppvakta eller gratulera någon. 

Tänk igenom alla alternativ som finns som du kan använda för att anpassa dina personliga presenter. Fokusera på din befintliga utrustning, om den finns, och totala affärsmål och framtida planer. Studera branschtrender och konkurrenter i ditt område. Undersök konkurrenternas erbjudanden och se till att hålla isär din verksamhet genom att erbjuda specialvaror och anpassningsbara förpackningar. Titta på prissättning, försäljningsstrategier och marknadsföring.

Maskiner som kan anpassa saker

Anpassa olika presenter och vara kreativ är en rolig syssla. På marknaden finns ett antal olika maskiner som effektivt kan anpassa föremål tillverkade av olika material. datoriserade gravyr- och symaskiner kan du sy vissa ord eller bilder i en bit tyg. Med de maskinerna kommer ofta en rad olika inbyggda sömmar och de har en stor, bakgrundsbelyst LCD-pekskärm som gör att du kan välja exakt vilken typ av broderier eller sömmar design som du vill innan arbetet påbörjas. Detta gör att du effektivt kan sy etiketter på alla kläder eller sy ett namn, initialer och representativ logo på dina plagg. 

Märkmaskiner är vanliga kontorsmaskiner som skriver ut ord på remsor av klistermärken med lim på ena sidan så att du kan bifoga dem till objekt. Med hjälp av den kan du snabbt och enkelt skapa märketiketter i en mängd olika bredder och färger. Denna etikett kan anpassas till nästan alla objekt du kan bifoga ett klistermärke på. 

Gravyrmaskiner kan anpassa material som vanligtvis är svåra att märka, som metall, trä eller sten. Dessa maskiner kan göra namn ingraverat genom att trycka på materialet till otroligt högt tryck eller kan ha gravyr instruktioner som ges till dem av en dator, som sedan graverar orden i materialet med laser eller exakta, mekaniserade blad.

Lasergraveringsmaskiner är den mest dynamiska av dessa typer av personliga maskiner som kan gravera plast, metall, akryl, trä, läder, glas och gummi, men de är också ofta de dyraste att äga. De flesta gravyr maskiner är för företag och industriellt bruk, snarare än personligt bruk.

Köp utrustning för att anpassa dina gåvor

Om du gillar sömnad eller broderi, investera i en kommersiell broderimaskin, som du kan använda för att brodera t-shirts, väskor, jackor, wraps, filtar, förkläden, jeans, haklappar, strumpor och handdukar. Många broderimaskiner är utrustade med hundratals inbyggda mönster. Köp en laser gravör som kan importera dina mönster på trä, akryl, belagda metaller, plast, glas och andra material. 

Välj en grafisk mjukvara för att skapa mönster för dina egna gåvor. Hitta ett vektorbaserat program som är bra för nybörjare ex. CorelDRAW, och de som drar med kurvor och former. Photoshop är ett pixel-baserade program och ett mer populärt alternativ bland yrkesverksamma som arbetar med bilder och mönster. Om du vill undvika de rejäla prislappar på de flesta program, använd gratis grafik program som finns på nätet.

Så kommer du igång

Bestäm din målgrupp genom att välja vilka gåvor du vill erbjuda. Om du tillgodoser företag, kan gåvor vara klockor, pennor, adressböcker, planeringsverktyg och liknande. Om din marknad är den enskilde konsumenten, val för gåvor blir oändliga. Välja en nisch avgränsar marknaden och blir lättare att hantera. Välj rätt produkter för din verksamhet och målgrupp.

När du bestämmer dig vad du ska erbjuda, sök efter tillverkare eller grossister som ger vad du vill sälja. Köp nödvändiga förnödenheter och utrustning. Hitta grossister i ditt område för leveranserer relaterade till din verksamhet. Detta kan inkludera bl.a. färger, penslar, broderi tråd och tyg. Leta leverantörer för produkter, bland annat glas, keramik och trä dekorationer. Köp utrustning baserad på företagens behov och utformning, såsom gravyr- och broderimaskiner. Kostnader för utrustning, tillbehör och lager kan minskas om du startar med en liten mängd. Detta kommer också bero på vilken utrustning du redan har och vad du fortfarande behöver köpa. 

Leta en lokal för ditt företag. Hitta en plats som passar aktuella behov men även för framtida mål för din verksamhet. Har du fokus på kalligrafi, färg och broderier, kan ett hemmakontor vara lämplig i början. Leta efter en större kommersiell lokal om du planerar att använda maskiner för gravering och etsning. Hitta en butiksyta för att visa upp dina produkter på nätet och om möjligt i ett traditionellt skyltfönster.

Marknadsföring

Denna verksamhet kan köras helt från en webbplats om du vill begränsad personlig kontakt. Skaffa en hemsida för dina graverade och broderade gåvor. Sedan designa din webbplats med bl.a. din företagspresentation, nöjda kunders uttalande, beställnings- och returvillkor, detaljer kring leverans samt bilder på dina gjorda presenter. Din webbplats kan köras som ett skyltfönster som har de erbjudna objekt och vilken typ av personalisering gäller för varje produkt.

För att få ditt namn känt där ute, annonsera på andra webbplatser och medverka i olika forum och sociala nätverkssajter. Annonsera i lokala radion, köp och sälj bilagor, lokaltidningar och andra tryckta publikationer. Som ett främst lokalt företag, använd folk i dina närmaste kretsar ex. vänner, bekanta och föreningsmedlemmar för att visa upp dina talanger. Bröllop, babyfödelser och födelsedagsfester är ett bra sätt att ge unika personliga gåvor och se dem skapade på samma gång. 

Marknadsföra ditt företag till lokala yrkesmän och specialister som kan behöva dina tjänster. Tänk på bröllopplanerare, event planerare och PR, sälj- och reklambolag. Skapa en broschyr eller katalog som visar nyttan av personliga presenter till anställda eller på årsdagar och leverera dem till lokala företag.

Kontakta gymnasieskolor och högskolor och be dem visa broschyrer och flygblad. Lägg in flygblad eller kuponger i baby- och bröllopsbutiker. Sälj dina artiklar på mässor, festivaler och lokala evenemang.

Hitta din nisch

Dussintals nätbutiker säljer ett brett utbud av personliga presenter. För att kunna konkurrera måste du sätta en personlig touch på dina gåvor. Piffa upp den traditionella broderade handduken med leopardmönster handdukar eller fet broderi. Anpassa tavelramar med smarta ord. Anpassa barnens böcker genom att importera barnets namn och personlig information i berättelsen. Använd kund-in foton för att anpassa kalendrar, barnens leksaker, väskor, spelkort eller magneter. Designa smarta förkläden, babykläder, haklappar och blöjaväskor. 

Tänk din potentiella kundkrets fritidsintressen, levnadsvanor och yrken. Tänk på sätt att piffa upp praktiska presenter. Tänk dig chockerande eller oväntade gåvor. Kör dina idéer först på familjemedlemmar och vänner och be om ärlig feedback. Hitta leverantörer för dina produkter. Köp sparsamt tills du vet dina produkter kommer att sälja.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se