Sälj egna kryddblandningar i burkar
Key Info:

Kryddor kan vara den avgörande faktorn om huruvida en maträtt är välsmakande eller intetsägande. Det är möjligt att köpa kryddor individuellt eller i förblandade blandningar. Några vanliga sevärdheterna på butikshyllorna, såsom italienska kryddor och curry är i själva verket blandningar av flera kryddor.
Info
Skapa och sälja egna kryddor kan vara en rolig hobby. Älskar du mat? När du lagar mat, lägger du en nypa av det du gillar även om receptet inte kräver det? Är du nyfiken på olika kök? Har du alltid velat experimentera med att kombinera kryddor? Kanske är det dags att gå vidare och satsa mer på dina talanger?
Starta ett kryddföretag som säljer egna kryddblandningar i flaskor. Torra hemgjorda kryddblandningar är lätta att stoppa ned i en flaska och förvara för senare användning. Det krävs planering och kreativitet, men du kanske inte behöver investera en massa pengar för att komma igång.
Innan du börjar
Läs på andra kryddblandningar som du gillar. Kontrollera ingrediensförteckningar och recept du gillar eller titta på etiketterna på kryddblandningar du har köpt tidigare. Detta kommer att ge dig en uppfattning om vilka typer av kryddor vanligtvis smälter väl ihop. För att göra din egen kryddblandning, antingen gör du något som liknar vanliga blandningar eller väljer att skapa något nytt. Testa.
Om du inte redan har kryddor som du vill blanda, gå till en grossist eller marknad. Köp torkade kryddor i lösvikt eller i små förpackningar och börja blanda tills du hittar en kombination som känns bäst för dig. Det kommer att vara billigare att köpa mer, men du kan köpa precis hur mycket du vill. Köp in flaskor till grossistpriser som passar dina egna kryddblandningar. Inte alla leverantörer kräver att du köper stora mängder, så leta efter en leverantör som passar dina behov.
Kontakta myndigheterna för att bekräfta om din kryddverksamhet tillåts driva i dina befintliga lokaler. Om inte, överväg att hyra godkända kök varje dag från närliggande skolor, föreningar eller restauranger med begränsade öppettider. Skaffa verksamheten tillstånd som behövs för att starta en detaljhandel.
Investera i ett bra mätinstrument
En mätapparat utformad för små mätningar garanterar att varje flaska har den mängd kryddor som anges på etiketten. Detta skyddar både kunden och dig själv. De borde få vad som utlovas, och du behöver inte förlora produkt genom att blanda i alltför mycket av en krydda i dina flaskor. Du kan också använda mätskedar för att lägga till kryddor till skålen och hålla reda på hur mycket av varje krydda som du använder för att återskapa samma blandning nästa gång.
Blanda dina egna kryddor
Köp de enskilda kryddor du vill inkludera i din blandning. Italienska kryddblandningar innehåller vanligtvis oregano, basilika, timjan, mejram och rosmarin. Curry innehåller vanligtvis koriander, spiskummin, kardemumma, peppar, chili, kanel, bockhornsklöver och gurkmeja. För att göra din egen version av någon av dessa, eliminera en eller flera ingredienser eller lägga till din egen.
Vissa människor gillar att experimentera med kända varumärken, utvidga smaker att göra dem mildare, saltare eller mer starka. För att göra din egen blandning från grunden, kom ihåg vilka kryddor du brukar använda tillsammans i en skål. Till exempel kan du använda ofta basilika, vitlök och havssalt tillsammans. Använd dessa kryddor som utgångspunkt för din blandning. Blanda torkade örter om du vill använda kryddor som garnering, pulverform kryddor om du vill blanda din blandning i soppor och grytor.
Krossa örter du vill använda i din blandning. Om du har köpt torkade örter i små flingor kan de redan vara tillräckligt små för att kombinera med andra örter. Om kryddor behöver krossas, kör dem en i taget genom att använda kvarn eller kaffekvarn, krossa dem individuellt med en mortel och stöt, eller placera varje ört i en plastpåse och krossa den med en brödkavel. Om du använder en krydda kvarn eller kaffekvarn, se till att inte kvarn örten att alltför fina en konsistens.
Överför kryddblandningen till en lufttät behållare och förvara den på en sval plats i sex månader till ett år. För att se till kryddblandningen är fortfarande färskt nog att använda efter en tid i förvaring, se till att den fortfarande har en arom. Om den inte har någon doft, bör den ersättas med en ny blandning.
Förbered en rostfri skål för att blanda kryddor. Plast kommer att fungera lika bra, men kryddor tenderar att fastna mindre på rostfritt stål. Skålen måste vara absolut torr, fukt som överförs till kryddor kan lätt förvandlas till en klumpig röra inuti kryddburk. Blanda kryddorna med en träslev, blanda alla smaker tillsammans. Detta kan också göras genom att sätta kryddor i en torr glasburk med en tättslutande lock. När kryddor är på plats, dra åt locket och skaka för att blanda.
Torkning av kryddor
Örter normalt torkas för att öka deras hållbarhetstid. För att få ut bästa arom ur örterna är det viktigt att skörda fräscha kvistar. Gör dem inte alltför stora för då tar torkningen så lång tid att smaken försämras. Häng sedan upp buketterna på torrt och rumsvarmt ställe, ca 2 veckor. Det är viktigt att de får torka ordentligt, annars möglar de senare. Du kan behöva ha en plats där du sätter upp och torkar dina kryddor.
Beräkna kostnaderna
Sätt upp ett pris för varje kryddflaska när du har räknat vilka drift och produkt kostnader du har. Beräkna kostnaden för leveranser och frakt till dina beställningar. Var noga med att räkna med kostnaderna för ditt arbete. Är det slutliga priset konkurrenskraftigt? Om prissättningen är för hög, kommer dina kryddor vara svårt att sälja. Kanske du behöver omvärdera utgifterna för att se var du kan trimma kostnader. Du kanske kan behöva ändra din strategi att sälja till butiker och istället sälja direkt till konsumenterna.
Designa etiketter
Snåla inte på etikettdesign eller begränsa dig till din egen skrivare. En attraktiv, proffsig etikett kan vara viktigare än kryddan själv när en köpare gör jämförelser mellan din krydda och dina konkurrenter. Designa etiketter som är attraktiva och minnesvärda och inkludera kontakt uppgifter på etiketten i fall kunden vill beställa mer. Etiketterna bör vara konsekventa över hela din produktlinje så att kunderna inser att produkterna är dina.
Bestäm hur du ska sälja kryddor
Skaffa ett namn och inriktning för dina kryddblandningar. En bra idé är att koncentrera sig på kryddblandningar för vissa rätter, såsom grill, sallader eller soppor. Prissätta paketen så att de är konkurrenskraftiga med andra kryddprodukter. Vad du säljer är din expertis i att sätta ihop rätt kombination av kryddor och örter och bekvämligheten för kunderna.
Lägg till en extrafördel för dina kunder. Du kan erbjuda ett ark eller ett recept häfte med olika sätt att använda dina kryddblandningar.
Bestäm var du ska sälja dina kryddor. Livsmedelsbutiker är förmodligen inte enda alternativ, de flesta av dem sätter ibland villkor små företag inte kan uppfylla. Boutique gourmet butiker kan vara en möjlighet. Hantverk mässor, mat och bondens marknader är andra alternativ. Eller du kan välja att marknadsföra och sälja exklusivt på nätet.