Sälja löshår på nätet

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Hårförlängningar blev populära redan på 80-talet och har ända sedan dess använts av många, både av kändisar och “vanligt” folk, framför allt tjejer. Kvaliteten och dagens moderna teknik gör att löshåret som sätts fast under det vanliga håret knappt kan avslöjas, ingen kan se skillnad på en hårförlängning och ett riktigt hår – om det görs rätt.

Affärsidén är att, via webbsajten sälja löshår och peruker till privatkunder. Detta kan passa dig som är intresserad av skönhetsprodukter, hår och personlig vård.

Details

Men, som med alla andra företag, för att lyckas krävs noggrann planering. Hårförlängningar finns i ett enormt utbud av färger, modeller och kvaliteter. Om du bestämmer dig för att starta i denna bransch så är det viktigt att du läser om hårförlängningar, lär dig vilka sorter och kvaliteter det finns samt vilket löshår som passar bäst till kundens naturliga hårfärg.

Om hårförlängning

Många är de som önskar sig ett längre och mer fylligt hår än vad naturen har givit dem. Speciellt nordbor brukar ha en tunn och platt hårkvalitet, och alla kan faktiskt inte få hur långt hår som helst. Över en viss längd ser det istället bara slitet och ovårdat ut. Är man en av alla de som kämpar förgäves för en lång och vacker hårman, ska man dock inte misströsta. Räddaren i nöden stavas löshår.

Löshår, eller extensions som man också kan kalla det, är längder av äkta eller syntetiskt hår som på olika vis kan fästas intill hårbotten. Produkten finns i ett antal färger, modeller, längder och strukturer, så att alla slags hårtyper ska kunna använda sig av metoden. Får man bara till det med rätt nyans och en struktur som liknar det egna hårets, kommer löshåret att ”smälta in” och ge ett mycket naturtroget resultat. På så vis kan man åstadkomma såväl ökad volym som intryck av längre hår, utan att behöva vare sig tonvis av produkter eller åratal av tålamod och underhåll i väntan på att håret ska få rätt längd.

Hur länge hårförlängningen varar är lite olika, bland annat beroende på vilken metod man har satt dit det med och på vilket sätt man sköter om sitt hår. I princip ska en förlängning hålla i cirka 3 månader, men det kan hålla både längre och kortare tid än så. Vissa metoder är ju anpassade för att bara sitta där en kort tid, kanske inför något speciellt tillfälle som till exempel ett bröllop.

Hur sätter man fast håret?

Det finns en rad olika metoder för att sätta fast löshåret. Hårförlängning innebär att man genom att fästa någon form av löshår förändrar frisyren hos en person, vanligen med syfte att få frisyren att se fylligare eller längre ut. Det vanligaste löshårsmaterialet är troligen syntetiskt hår som tvinnas till dreadlocks eller flätas eller bara hänger löst i håret för att ge det mer volym eller längd. Oftast flätar man in materialet. Ibland används dock mikroringar, små ringar som fäster löshåret i det egna håret. Det kan också fungera att limma in håret eller att sy fast det.

Olika typer av löshår

Den ”äkta” varianten består av människohår, som många gånger kommer ifrån utländska länder. Syntetiskt hår är billigare, men medför också en del nackdelar. Till exempel så ska man helst inte behandla det med värmeverktyg som platt- eller locktång, eftersom det är ett konstmaterial som riskerar att smälta av den höga temperaturen. Man kan inte heller färga ett syntetiskt löshår – färgen kommer helt enkelt inte att ha någon effekt på det. Syntetiskt hår brukar finnas att köpa på varuhus.

Innan du börjar

Bygg upp din webbplats. Om du har viss erfarenhet av webbdesign kanske du kan bygga själv din webbplats. Om inte, titta på en webbdesigner för att göra jobbet åt dig. Sätt upp en skylt på ett lokalt universitet eller placera en annons på en webbplats för att låta folk veta att du letar efter en webbdesigner. Du kanske kan hitta en duktig student kan göra jobbet för mindre ersättning än en professionell webbdesigner.

Köp ett domännamn för din hemsida. Sätt upp ett betalkonto. Att kunna ta flera typer av betalningar kommer att gynna dig som företagare. Du vill aldrig missa en försäljning bara för att kunden inte hade önskad betalningsform.

har

Hitta leverantörer

För att starta löshårförsäljning måste du vara bekant med de produkter som finns på marknaden. Du kan hitta olika typer av hår och peruker från olika tillverkare och formgivare, beroende på din plats och produktval. För att hitta de bästa tillverkarna eller leverantörer måste du ha viss kunskap om branschen. På nätet hittar du många grossister och tillverkare i hårindustrin.

Det viktigaste för framgången är att du säljer hår av bra kvalitet. Syntetiskt hår och peruker köps in oftast från Asien, Ryssland, Sydeuropa och, i sällsynta fall, Skandinavien. Det bästa håret är givetvis äkta hår, som i princip är obehandlat och det är inte alltid lätt att hitta. Försök att skapa ett nätverk av leverantörer som i sin tur har kontakt med frisörsalonger som kan leverera hår.

Kontakta flera leverantörer eller distributörer och begära en produktkatalog. Gå inte genom en mellanhand eller distributör utan ta kontakt direkt - de flesta av leverantörer har hemsidor - och du kan skapa ett grossistkonto på nätet. Du kommer sannolikt att behöva beställa ett minimum antal produkter per gång.

Få fram en lista av tillverkarna eller leverantörerna som finns i ditt område. En typisk hår- och perukleverantör, online eller platsbaserad, säljer olika typer av peruker, löshår och andra hårvårdsprodukter. Välj den typ av produkter som du vill sälja. Till exempel, om du fokuserar på att ge peruker och hår tillbehör i stil med afro-amerikanska kvinnor, måste du hitta leverantörer som har just den typen av leveranser. Om du väljer att fokusera på en varierad kundkrets, kan du ge alla färger och stilar. Om du vill sälja exotiska peruker och hår, kan du fokusera på att sälja för fester, evenemang, pjäser och skolor. Den typ av produkter som du vill sälja dikterar vilken tillverkare du väljer.

Kunskap om den senaste hår trender och peruk stilar kan du hjälpa kunder att hitta den produkt som bäst passar deras behov. En annan nyckel är snabba leveranser. Kunder som lägger order ska få håret levererat inom några få dagar efter att beställningen har gjorts.

Marknadsföring

Marknaden för hårförlängningar är stor. Att stajla håret blir normen för bröllopsdagar, speciella händelser och event. Löshår och perukbutiker tillgodoser en mängd olika kunder, främst dem som vill förbättra sin frisyr men också dem som har förlorat sitt hår på grund av strålbehandling, medicinska tillstånd eller de som vill ha ett annorlunda utseende utan att ändra sin nuvarande frisyr.

Sälj via din hemsida och via andra köp och sälj marknadsplatser på internet. Inkludera bilder på alla produkter du säljer, samt priser så potentiella kunder vet vad som väntar om de besöker din nätbutik. Placera banner annonser på nischade skönhets bloggar och webbplatser.

Även om har en butik på nätet, behöver du fortfarande marknadsföra dig offline. Sätt ihop marknadsföringsmaterial, såsom broschyrer, visitkort och flygblad. Förbered märkta etiketter utskrivna för att sätta på de paket som du har sänt ut.

Marknadsför dina peruker till lokala sjukhus, kliniker, cancer behandlingshem och andra vårdinrättningar för att öka försäljningen. Donera peruker till lokala modevisningar eller välgörenhetsevenemang för att öka kännedom om ditt företag.

Delta i lokala hår- och skönhets mässor för att lära dig mer om de senaste hårtrender så att du kan köpa trendiga peruker och hår. Etablera bra relationer med närliggande salonger. Lämna där prover av dina produkter, visitkort eller kampanj kuponger.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image