Borttagning av tatueringar

Key Info:

200 000 kr - 500 000 kr
Image Two

Tatueringar är populärare än någonsin. Artister, kändisar, modeller och idrottsstjärnor fick en hel generation att tatuera sina kroppar. Idag är tatueringar rumsrena. ”Alla” har en. De flesta är glada och stolta över sina tatueringar, men inte alla. Man kan ångra motivet, vad som står i tatueringen, tatueringen blev inte som man tänkt sig. Då har man ett problem. Tatueringar är i princip permanenta. Men det finns hopp!

Details

Tack vara den snabba utvecklingen av laserteknologin kan man i dag ofta ta bort flera av de vanligaste färgerna som används vid tatuering. Lättast att ta bort är svarta, gamla, icke professionella tatueringar. Vissa metallfärgtatueringar går inte att ta bort med laser. Så har man en tatuering man önskar ta bort måste man först gå till en klinik för bedömning.

För att starta denna typ verksamhet och ta bort tatueringar behöver du lämplig utbildning och ett startkapital för att köpa utrustning. Det finns ett antal lagar och regler som du behöver känna till när det gäller tatuering. Gå på Socialstyrelsen-s hemsida för att läsa vad som gäller. Den som bedriver verksamhet där laser används ska vanligen ansöka om tillstånd hos Strålsäkerhetsmyndigheten.

Att ta bort tatueringar - växande affärsidé

Svenskarnas tatueringsfeber har fått branschen att blomstra. Men nu börjar allt fler ångra sina kroppsutsmyckningar. För laserkliniker och salongerna har vändningen blivit en ny guldgruva.

Någon statistik över hur många svenskar som tar bort en tatuering finns inte. Men i USA, där de haft ungefär samma tatueringsboom som här, visade en undersökning att 20 procent ångrade att de hade tatuerat sig. Man kan vänta sig samma utveckling här i Sverige. Antalet patienter som vill bli av med sina tatueringar ökar nästan för varje vecka. Uppsvinget har skapat nya affärsmöjligheter, där allt fler öppnar salonger som bara sysslar med borttagningar.

Majoriteten av kundkretsen är i åldrarna 20-35 år, ungefär 60 procent är kvinnor och 40 procent män. Men att ta bort en tatuering tar tid – och kostar pengar. I gengäld lämnar behandlingen inga ärr.

Innan du börjar

Den allra första sak att tänka på om du vill starta ett tatueringsborttagningsföretag eller lägga den på din nuvarande verksamhet är den startkostnad som inkluderar utrustning, utbildningsprogram, driftskostnader och tillståndsavgiften om du överväger franchising och användning av registrerade varumärken. Den dyraste delen av startkostnaden blir inköp av lasermaskin, detta är den viktigaste utrustningen i verksamheten så du bör vara försiktig för att välja rätt maskin och få det bästa du kan ha. Du kan göra detta genom att studera andra salong och kliniker, kanske dess ägare kan guida dig på att välja rekommenderade varumärken och deras leverantörer.

Din affärsplan bör svara på en del frågor: Vilka tillstånd och licensiering kommer en tatueringsborttagning butik behöva? Vad är din expertis i denna arena? Kommer det att finnas tillgång till medicinsk personal? 

I affärsplanen måste du också titta på den bästa möjliga marknadsföring för ditt företag. 

Hur kan du annonsera för att bäst attrahera människor som passar din demografiska profil? Vad blir de mest kostnadseffektiva kanaler, och hur mycket av din budget kommer att vara nödvändigt att satsa?

Kompetens och tillstånd

Borttagning av tatueringar med laser är spännande att lära sig och relativt lätt att utföra. Men det krävs stor kunskap för att korrekt bedöma tatueringar, bestämmer behandling och uppnå optimala resultat. Varje tatuering är unik på så vis att det beror på bland annat antalet färger, hur djupt den sitter och hur länge den har suttit i. Att lära sig grunderna i tatuering borttagning, det finns utbildningar som erbjuds av vissa institutioner och organisation som också utfärdar certifieringen. Utbildning och diplom kan också ges av leverantören. Många företagare får sin kompetens genom utbildningsprogram som tillhandahålls på plats vid installation för laser köpare.

570. Borttagning av tatueringar 2

Så fungerar det

Borttagning av tatuering har genomförts med olika metoder under historiens gång. Från att ha varit permanenta så är det nu fullt möjligt att ta bort dem fullkomligt eller bitvis. Tatuering borttagning görs oftast av laser i dag. För att bli certifierad att utföra laser tatuering borttagning, måste du gå kurser och slutföra en praktikperiod. Efter att ha blivit certifierad, är du redo att ta bort tatueringar och starta din egen oberoende verksamhet.

Metoden med laser innebär att man skjuter sönder färgpigmenten med en ljusstråle. Normalt måste man göra 6-12 laserbehandlingar, med ungefär åtta veckors mellanrum eftersom huden måste läka mellan gångerna, innan den är borta. Ett enkelt motiv på 5x5 centimeter brukar kosta runt 1000 kronor per gång att behandla.

Det är dyrare att ta bort en tatuering än att sätta dit den. Även om alla tatueringar oftast går att laser behandla kan resultatet bli olika bra. Svårast är färgade tatueringar. Neonfärger kan vara väldigt svåra att få bort helt och hållet men de går att bleka. Svart går i regel bort helt.

Behandlingen är enkel, men ändå inte utan hälsorisker. När färgen frigörs kan pigmenten orsaka allergi, och om man använder en dålig utrustning eller om laserterapeut är outbildad, kan det sluta med brännskador.

Blomstrande marknad

Varför vill man ta bort sin tatuering? Mycket handlar om trender som känns ute och omodernt. Vanligast är att man ångrar tatueringar som sitter där de exponeras mycket, som på armar och skuldror. Andra skäl kan vara att man inte tycker tatueringen passar personligheten längre, att man har tröttnat på motivet eller att den inte blev som man hade tänkt sig. Det är vanligt att man ångrar citat och text, eller om man har tatuerat namnet på sitt ex.

Den marknad för laser borttagning av tatueringar är enorm och fortsätter att växa varje år. Många människor som fick tatueringar under det senaste decenniet ångrar beslutet. Som den enda säkra, effektiv lösning på oönskade tatueringar, är laser borttagning av tatueringar i hög efterfrågan. Tatueringar och tatuering butiker har blivit en del av den allmänna kulturen, och deras popularitet sträcker sig över alla åldrar och grupper i samhället.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image