Friskvårdskonsult åt företag

Key Info:

0 - 10 000 kr
Image Two

Många mår dåligt av sin arbetsmiljö. Hög arbetstakt och monotona arbeten gör att många människor slits ut på jobbet. Långvarigt och intensivt arbete vid bildskärmar medför stora risker för belastningsskador. Varje år blir tiotusentals personer sjukskrivna på grund av belastningsskador.

Details

Ju mer datorisering desto mer arbete för sjukgymnasten. Den viktigaste riskfaktorn bakom ohälsan hos den produktiva befolkningen är inaktivitet.

Trender

Det blir allt viktigare att ha en så frisk personal som möjligt. Behovet av kompetent friskvårdspersonal ökar idag i rask takt då företagen till stor del själva ansvarar för sjukersättning och rehabilitering. Ett företag behöver personal som vill, kan och orkar. Att förebygga är mycket billigare än att rehabilitera. Företaget sparar pengar på att personalen håller sig frisk. Den som motionerar regelbundet mår bra och blir därigenom mer effektiv på jobbet. Folk ska dessutom känna att chefer bryr sig och att det är en fördel att vara anställd i företaget.

Hälsan är spelbar igen

Friskvård är en investering både för den anställde som arbetsgivaren. Utforma ditt eget friskvårdkoncept och presentera det för företagens personalchefer. Analysera personalens och verksamhetens förutsättningar och hitta sedan lämpliga friskvårdsåtgärder.

Så fungerar det

Friskvård betyder inte bara åka till idrottshallen eller motionsanläggningen och aktivera sig rent fysiskt. Om man tycker att de flesta traditionella motionsformer som gym och simning är tråkiga så finns det ändå hopp. Friskvård inkluderar i princip alla aktiviteter som gör att man mår bättre och får en bättre livsstil. Det kan vara kultur, äventyr eller annan händelse.

De som går på teater eller bio håller sig friskare och känner sig bättre. Om man är intresserad av dykning varför inte erbjuda att göra ett provdyk. En bra idé är ballongflygning eller att besöka en konsert med kända namn. Samma gäller Virtual Reality Gaming, som erbjuder den senaste tekniken och massor av VR-världar att upptäcka. De flesta har inte upptäckt VR-Experience och det kan bli trevligt för personalen att prova på någonting nytt.

Det finns hundratals aktiviteter som leder till att man mår bättre. Miljöombyten och avkopplingen är de viktigaste faktorerna när man väljer friskvård, och då spelar det ingen roll om det är ridturer med familjen, massage eller för den delen hockeymatcher eller gudstjänster.

När det gäller fysisk träning finns det ett flertal olika motionsformer, allt från spinning och aerobics till styrketräning. Vilken form man ska välja beror på vilken typ av arbete man har och vad man är intresserad av.

Samarbeta med olika träningsledare och evenemangsorganisatörer. Koncentrera dig i första hand på de företag vars anställda har monotona jobb och krävande och statiska arbetsuppgifter. Det kan vara medicinsk personal, data-, bank- och postanställda, fabriksanställda, chaufförer med mera. För att kunna starta rådgivning inom friskvård och argumentera med chefer bör du själv ha nödvändig kompetens och kunskaper om friskvård.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image