Massagecenter

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Samhällets ofta hektiska tempo skapar stor belastning på alla människor. Sedan datorerna gjorde sitt inträde på arbetsplatserna lider stora delar av befolkningen av smärtor i rygg, nacke och huvud. Man sitter orörlig och stirrar på datorskärmen och spänner sig för att inte göra fel. Att vara i psykisk obalans och må dåligt är ett vanligt tillstånd för många, och är man trött har man dessutom begränsad möjlighet att uppnå framgång i sitt arbete.

Details

Trender

Tiden när massage ansågs vara någonting lyxigt och absolut inte nödvändigt är borta. Massage har blivit modern förebyggande medicin som kommer att finnas på många av våra arbetsplatser i framtiden. Alla yrkesgrupper behöver komma ifrån och bryta vardagsrutinerna. Att massera bort spänning och stress är en uråldrig kunskap som kineserna och indierna kunnat i tusentals år. Men även många nutida människor tycker att massage är den bästa friskvård som finns, särskilt om man är stressad brukar massage ha en lugnande och avslappnande inverkan.

Det händer små underverk när man hamnar i händerna på en skicklig massör. Längre fram kommer denna enkla och effektiva avslappningsmetod att bli en oundviklig del av företags friskvård. Med hjälp av massage kommer anställda att öka sin mentala och kreativa kapacitet.

Så fungerar det

Du själv ger inte massage. Bilda i stället ett nätverk av erfarna och skickliga massörer och hyr ut dessa till företagen. Många massörer har inte tillräckligt med jobb, på grund av att de är dåliga på att marknadsföra sig själva.

Du kan även, om du har möjlighet, öppna ett riktigt massagecenter och låta anställda och privatpersoner komma dit. Må bra kurser är trendiga och dessutom är det trevligt att göra något tillsammans utanför arbetsplatsen. De som kommer till ditt massagecenter ska kunna slappna av, må bra och lämna sina bekymmer.

Marknadsföring

Företagsmassage är fortfarande inte så vanligt på många arbetsplatser trots att massage är en viktig del i företagets friskvårdsarbete. Många arbetsgivare är t.o.m. passiva när det gäller friskvård. Du kan därför erbjuda och ordna företagsmassage på plats hos företag. Företaget ordnar ett lämpligt massagerum och du installerar din utrustning och bänkar.

Ordna broschyr, informationsblad och prislistor och skicka dem till närliggande företag. Förklara hur farligt det är att inte ta hand om anställda. Koncentrera dig i första hand på de företag där man sitter eller står mycket, exempelvis dataföretag eller myndigheter. Det finns många olika massagevarianter. De lämpligaste företags massage är klassisk massage, avslappningsmassage, sittande/kontors massage eller energimassage.

Hur funkar friskvårdsbidraget och massage?

Massage ingår i det som är avdragsgill och skattefri friskvård enligt Skatteverkets regler. En förutsättning är att behandlingen erbjuds alla anställda och att massagen sker på arbetsplatsen, hos friskvårdsföretaget eller på ett gym eller liknande.

Syftet med massagebehandlingar ska vara att lindra spänning i muskulaturen till exempel på grund av ensidigt eller tungt arbete, till exempel kontorsmassage och kroppsmassage. Även massagebehandlingar av enklare slag utförd av naprapater och kiropraktorer ingår.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image