Datoriserat bantningscenter

Key Info:

100 000 kr - 200 000 kr
Image Two

Övervikt har blivit ett stort folkhälsoproblem. Mindre fysiska aktiviteter, mat rik på fett och minskad rökning är några av de vanligaste orsakerna till detta. Mer än var tredje vuxen i landet är överviktig, och en hel del av dessa är så feta att de riskerar allvarliga hälsoproblem. Många äter sin mat ute och nästan allt som bjuds är fett. Endast två av åtta lunchrätter har en fetthalt som klarar kraven när det gäller fett. Efter ett par år av dåliga levnadsvanor och kaloririk mat är det inte konstigt att man blir tjock och måste börjar kämpa med vikten.

Details

Även samhällsutvecklingen bidrar till detta. Datorerna har skapat en stillasittande nation, idrotten har blivit dyr samtidigt som politikerna skär ner ekonomiskt på skolidrotten. Livet utanför gymmen och sporthallarna har blivit så mycket bekvämare. Dörrarna till affären öppnas elektroniskt, bussen tippar åt sidan så att man slipper ta ett högt kliv ombord, man behöver inte stå i kö på Posten, utan sitter och väntar med sin nummerlapp i handen. Med video, tusenkanal-TV och Internet stannar man gärna hemma istället för att träna på sin fritid.

Så fungerar det

Resultatet av en bekvämare vardag har blivit att allt fler blir allt tyngre. De som varken idrottar eller tänker på vad de äter är alltså allt fler. För att möta denna utveckling räcker inte böcker och tidningsartiklar med recept på smalmat. Öppna ett bantningscenter för alla som vill gå ner i vikt.

Det är alltid roligare göra saker tillsammans med andra. Ta reda på om det går att dela lokalen i två separata delar. I den ena delen bör det finnas olika träningsredskap som hjälper dig att bränna kalorier, och i den andra avdelningen några datorer med bantningsprogram. Datorn är den nya hälsoexperten. Enligt en undersökning ställer datorn bättre diagnos än läkare och kan hjälpa dem vid viktproblem. Bygg därför upp en separat avdelning för de som vill gå ner i vikt med hjälp av datorn.

Programmet håller reda på hur mycket energiämnen, vitaminer och mineraler man får i sig. Att banta med teknikens hjälp känns också mer vetenskapligt till skillnad från vanliga dieter, där man avstår helt från vissa saker för att snabbt tappa kilon. När det gäller datorn håller den hela tiden kontroll på näringsvärden men det är bantaren som bestämmer maten. Man gör ”bokför” varenda matbit och matar enkelt in uppgifterna i datorn. Sedan matchar datorn inmatade uppgifter om matintagen med antalet kalorier och man får en bild om kosten är lämplig. Ett lätt och smidigt sätt att banta, idealiskt för den som utan framgång prövat allt annat. 

När ditt bantningscenter är etablerat kan du även ta emot de som inte klarar att gå ner i vikt, till exempel inför en planerad operation. Komplettera sedan med andra aktiviteter, spela in videoband där andra före detta överviktiga berättar hur de har gått ner i vikt genom ditt bantningscenter eller samla diverse bantningstips och ge ut en broschyr om hur man bantar på bästa sätt.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image