Fiskpedikyr

Key Info:

200 000 kr - 500 000 kr
Image Two

Det österut så populära fenomenet fisk spa har kommit till Sverige för att stanna! Fisk spa är en mycket skonsam och hälsosam behandlingsmetod. Blodcirkulationen stimuleras och resultatet blir mjuka, silkeslena och hälsosamma fötter. Dessutom har fiskarna ett enzym i saliven som lämnas på huden och påstås ha läkande effekt.

Details

Är du utbildad i fotmassage? Har du jobbat med klassisk fotvård? Om du inte hängt med i svängarna så är fiskpedikyr den senaste och hetaste pedikyren i världen! Tekniken bygger på att man använder särskilda tandlösa fiskar som försiktigt suger och knaprar bort döda hudceller och samtidigt skapar en lätt och avslappnande massage.

Starta en annorlunda och avslappnande pedikyr - massage av sugande fiskar!

Garra Rufa – fakta

Garra Rufa, även kallad doktor fisk, är en slags mal som kan bli upp till tio centimeter lång. De håller floder rena genom att äta upp döda växter och djur. Arten upptäcktes enligt legenden i Turkiet på 1400-talet och har sedan dess använts för att bota hudsjukdomar. Garra Rufa har hög ämnesomsättning, blir aldrig mätt och behöver i fångenskap vanlig fiskmat tre gånger om dagen. Efter att ha ätit bort död hud, en stund blir den slöare men kommer snart i gång igen. Idag finns de vilt i varma floder i bland annat Turkiet, Israel och Irak med en livslängd på fem-sex år.

Innan du börjar

Starta en fisk spa behandling är mycket lättare om du känner till grunderna i akvarium underhåll. För att komma i gång allt du behöver är fiskar och speciella fisk spa tankar. Först måste du bestämma om du vill köpa din egen utrustning och helt marknadsföra dig själv, hyra fisk spa utrustning eller starta en franchise.

Inredning i din salong, receptionen och kontor kommer att kräva att köpa skrivbord, stolar, skåp, kontorsmaterial, telefoner, kassaapparater och bankkort terminaler. Om du inte planerar att etablera en mycket liten salong är det troligt att du kommer att behöva anställa en erfaren, pålitlig och licensierad personal inom fotvård och kanske även en receptionist. Det tar i allmänhet mer än en person för att framgångsrikt driva en salong, och skaffa kvalificerad personal innan du öppnar kommer att göra skillnad i den servicen du ger till kunder. 

Glöm inte söka tillstånd hos Jordbruksverket för att få hålla akvarier med fiskar.

Utrustning

Hitta bra certifierad leverantör för att köpa eller leasa din fisk spa utrustning, akvarier och fiskar. Köp skräddarsydda moderna tankar gjorda av aluminium inte trä. Detta säkerställer att tankarna aldrig rostar. Du kan köpa tankarna i vilken färg du vill och sedan lägga till namn, logotyp, företags meddelande för unik touch. Leverantörer kan tillverka tankarna efter dina egna personliga önskemål. Välj ditt eget färgschema för tankarna, som passar din valda design och färg i dina lokaler. De flesta leverantörer ger full utbildning på plats för dig själv och din personal för att kunna hålla levande dina akvarier och ta hand om dina fiskar.

Att hitta rätt lokaler

Av alla de saker du måste göra innan du kan öppnar din spaverksamhet, att hitta rätt plats som matchar dina behov kan visa sig vara en av de viktigaste. För att hitta rätt plats för din spasalong måste du förstå vad du behöver och vad du vill ha av din nya byggnad. Bryt ner spa processen i enkla uppgifter så du förstår vilka olika rum krävs. När du vet dessa krav bör vara ganska enkelt räkna ut behov av läge och storlek. Detta måste naturligtvis stämma överens med din budget. 

Storlek är naturligtvis en mycket viktig faktor när man väljer lokaler, du vill inte vara i ett trångt utrymme som är för litet för dig själv och dina kunder så kom ihåg att ta hänsyn till hur mycket utrymme din utrustning kommer att ta upp. På samma sätt du vill inte ha en plats som är för stor och kommer att kännas ogästvänlig. Detta kan betyda slösat utrymme som du inte vill, men kommer fortfarande att betala för. 

Kom ihåg att inte bara se på kort sikt när du söker dina lokaler utan ta en långsiktig strategi att försöka göra en realistisk gissning på hur mycket utrustning du ska använda till att börja med. Kanske du har beslutat att börja med bara några fot spa akvarier men har en plan för att lägga till några fler i ett års tid när verksamheten är igång och du kan se att det är framgångsrikt och ger dig en vinst. 

Olika platser innebär olika priser, lokaler i närheten av shoppingcenter eller högtrafikerade områden kommer att bli dyrare, men kommer att locka fler kunder. Ju längre du flyttar bort från dessa frekventa områden kommer hyran bli billigare, men naturligtvis innebär detta också mindre exponering. Den förnuftiga vägen att ta är att arbeta fram en realistisk budget för dina lokaler innan du börjar titta på priserna. Vad vill du spendera, och vad är det du har råd att betala? Också glöm inte att ta hänsyn till alla kostnader för skötseln av lokalerna, hyra, priser, elräkningar, räkningar telefon etc.

Pedikyr med fiskar

Behandlingen startar med att fötterna noggrant tvättas av och sedan stiger användarna in i ett spa rum med lugn musik och porlande vatten. Man kan vara ensam, två eller fler i sällskapet som sitter tillsammans, men man brukar inte dela sitt rum med någon annan utanför egen bokning. Man stoppar ner fötterna i ett akvarium fullt av hungriga fiskar. Resultatet blir lena fötter utan förhårdnader och större cirkulation.

Fiskarten Garra Rufa äter vanligtvis döda växter och djur men älskar gammal hud. När man stoppar ner fötterna i vattnet kommer snabbt ett stort stim. Tandlösa som de är, suger de bara på fötterna. Kunder går till spat för att få fina fötter, men affärsidén är egentligen att hjälpa människor med hudproblem. Dryck eller fika ingår oftast i paketet som en del av dina behandlingar och det bjuds oftast med kaffe, te, läsk eller apelsinjuice.

Du kan givetvis erbjuda fotmassage eller andra behandlingar som komplement. Du kan också erbjuda olika skräddarsydda paket som inkluderar exempelvis massage, fotmassage, nagelpedikyr eller annat inom skönhetsvärlden.

Hur fungerar det?

Fisk spa där fisksorten Garra Rufa jobbar för att dina fötter skall bli mjuka och vackra, är en fantastisk upplevelse. Fiskarna livnär sig på döda hudpartiklar och är särskilt bra för sårläkning, då de producerar enzymer i sin mun som är bra för hudens celldelning. Garra Rufa har inga tänder utan nibblar bort de döda hudpartiklarna. De ger en behaglig mikromassage som stimulerar blodcirkulationen i fötterna. Det lindrar även psoriasis. Behandlingarna är 25-45 minuter långa eftersom det är ungefär så länge som Garra Rufa fiskarna orkar hålla koncentrationen på att äta. Sedan vill de göra något annat, som att vila lite på maten eller leka.

Hur känns behandlingen?

Visst kan det kännas lite skrämmande och pirrigt att sätta ner fötterna bland flera hundra hungriga fiskar som direkt flockar sig runt, och nappar på ens fötter. Men det är lugnt, de har inga tänder och behandlingen är naturligtvis helt smärtfri. När man för första gången stoppar ner fötterna i akvariet känns det lite spänt till en början och det kittlas lite, men när spänningen efter någon minut släpper är det bara fantastiskt skönt. En del jämför det med känslan att ha fötterna i kolsyrat vatten eller champagne. Just för att det är spännande och en så annorlunda behandling.

Marknadsföring

Du säljer en avkopplande och spännande upplevelse! Marknadsföra din pedikyr verksamhet genom att skapa flygblad och visitkort. Be lokala nyhetskällor skriva reportage om din fisk behandling som en helt naturlig metod för att nå frisk och välvårdad hud. Kontakta hår salonger, spa anläggningar och skönhetssalonger för att öka vetskapen om ditt företag och be om remisser.

Skapa en webbplats för att förklara hur fisk spa fungerar och för att visa upp andra fotvård och kosmetiska pedikyr som du har till försäljning. Inkludera kontaktinformation och öppettider.

Lista ditt företag i lokala företagskataloger. Marknadsför dig mot företag och myndigheter. Många arbetsgivare ger bidrag till friskvård, och friskvård ska vara en åtgärd som stimulerar hälsofrämjande insatser.

Fiskpedikyr är godkänt av skatteverket som friskvårdaktivitet. Att sälja presentkort som man kan använda under en period är ett annat bra alternativ.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image