Plocka och sälja naturliga örter

Key Info:

10 000 - 50 000 kr
Image Two

Det finns mycket gammal medicinalkunskap som är på väg att glömmas bort i den moderna världen. Det som förut varit var mans egendom finns nu samlat hos en liten skara. Men det behöver inte vara så. Genom att få upp ögonen för det som växer omkring dig kan du bygga grunden till en intressant verksamhet! 

Details

De flesta vanliga örter växer vilt över hela landet. De finns alla att köpa i hälsokostaffärerna, i lös vikt och som tepåsar. Många ingår också i olika naturpreparat. Kryddorna hittar du också i livsmedelsaffärerna.

Detta är perfekt för någon som vill tjäna extra pengar (det kan även bli ett heltidsjobb), tillbringa mer tid utomhus, och ha roligt i naturen. Det är egentligen ganska enkelt att komma i gång och du kan, till en början, starta din örtverksamhet i liten skala utan stora investeringar.

Innan du börjar

Besök bibliotek och bokhandlarna för att få tillgång till facklitteratur som handlar om naturliga örter och gör en lista över kunniga personer som kanske kan hjälpa dig att lära mer om örtanvändning, odling och folkliga örttraditioner genom informella samtal eller hänvisningar till professionella organisationer. Ju mer kunnig du är om naturliga örter, desto bättre kommer du att kunna koppla produkter med individer och andra företag i behov av örter från ditt lager.

Kolla med Livsmedelsverket och Miljöförvaltningen vilka tillstånd kan behövas samt för att lära om ditt områdes speciella regler. Naturliga örter som är avsedda för mänsklig konsumtion kan bli föremål för regler och licensiering, och du behöver speciella tillstånd för att sälja produkter till online kunder eller om du tänker delta i ekologiska örtförsäljningsmässor.

Hur hittar du naturliga örter?

Använd hösten och vintern till att botanisera bland örterna i hälsokostaffären samt att lära dig känna igen hur örterna ser ut i vilt tillstånd. Till våren och sommaren är det så dags att så eller ge dig ut och plocka. Kom ihåg att plocka örterna där de inte är starkt utsatta för avgaser och andra gifter. Gå gärna och plocka tillsammans med någon som också är örtkunnig. 

Delta i lokala örtvandringar. Följ med på en samlartur med örtexperter. De flesta områden organiserar ört- och födosök promenader under ledning av erfarna samlare som lär dig vilka växter ska leta efter, hur man identifierar dem och vad de kan användas till. Kontakta lokala föreningar och besök relevanta hemsidor för information om promenader och utflykter för att hitta naturliga örter. 

Skaffa din egen botaniska guide. Du behöver en bra handbok som hjälper dig att identifiera örter. Leta efter en som har stora, tydliga och detaljerade fotografier och enkla förklaringar av specifika naturliga örter. Sök alltid tillstånd att samla vilda växter från privat mark. Leta efter naturliga örter vart du än går och håll din guidebok med dig hela tiden.

Marknadsföring

Marknadsför din naturört verksamhet med en kombination av traditionella och kreativa marknadsföring. Producera vykort där du belyser många användningsområden av naturliga örter och skicka dessa till omgivande stadsdelar för att locka kunder. Samarbeta med respekterade herbalists, kockar och alternativa hälsopraktiker.

Skapa en webbplats med foton av professionellt kvalitet av dina örterbjudanden, med spännande beskrivningar av gamla naturläkemedel. När ditt företag växer, kan du samarbeta med kosmetiska företag och erbjuda högkvalitativa naturliga örter. Naturliga hudvårdsprodukter linjer, växtbaserat smink och andra produkter använder alla växtbaserade ingredienser.

Du kan välja att skapa dina egna naturliga örtprodukter av växterna själv. Örtteer, ljus, aromterapi blandningar och buntar potpurri blir tilltalande presenter till kunder. Eftersom örter kan påverka människor olika, avstå från att erbjuda amatör diagnoser till kunderna. Detta kan leda till fysiskt obehag eller reaktioner med receptbelagda läkemedel. Istället hänvisa kunder till licensierade herbalists. 

Ordna en plats för att förpacka eller sälja naturliga örter. Detaljhandels skyltfönster kommer att vara ett intressant exponeringsalternativ nära du kommer i gång på riktigt. Inklusive restauranger, spa som erbjuder växtbaserade behandlingar, jordbruksmarknader och stormarknader. Köparna kan också vara lyxkrogar.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image