Resebyrå för hundägare

Key Info:

200 000 kr - 500 000 kr
Image Two

Hundägare har ofta problem att hitta semesterboende där de kan ta med sina djur, och resa i kollektivtrafiken med en hund kan också höja problem. Resa med husdjur inom Sverige är relativt okomplicerad, men det är lite svårare för internationella resenärer.

Details

För den som ska ta med sig sin hund eller katt till Spanien, Grekland eller något annat land krävs noggrann planering. Vart man ska resa är en avgörande faktor. Varje land har sina regler och sjukdomar.

Det är mycket att tänka på. Kan hunden sitta bredvid inne i flygplanet eller måste han eller hon förpassas till en bur och åka som gods? Kan man checka in en hund på hotellet i Florens? Det finns dessvärre inga enkla svar.

Ska man resa med båt uppstår genast problemet: hur ska hunden eller katten rastas? Då gäller det att ha gjort upp en resrutt som tillåter nödvändiga kiss- och bajspauser. Utländska tågbolag vill ofta att hunden eller katten sitter i en bur eller korg och att större hundar bär munkorg.

En resebyrå som specialiserat sig på säker transport av husdjur är en viktig resurs för alla hund- och kattägare. Om du har funderat på att starta ett företag som involverar hundar men vill inte starta de typiska hundpromenader eller hunddagis företag, kanske du vill tänka på att lansera en resebyråverksamhet?

Starta en hundvänlig resebyrå är ett unikt sätt att öppna ett företag som intresserar hundälskare. Om du ger kunderna god kundservice samt fläckfria semester som de kan njuta av med sina hundar, bör du ha goda chanser att få återkommande kunder och hänvisningar. Dessa två saker utgör alltid grund för ett framgångsrikt företag.

Kompetensbehovet

Kontrollera att du har de kunskaper som krävs! Kompetens genom personliga resor, formell utbildning, fortbildning och erfarenhetsutbyte är mer viktigt nu i resebranschen än någonsin tidigare. Den efterfrågan som existerar blir mer och mer specialiserad. De enkla sökfunktionerna på internet och nätbokningar har eliminerat de rutinmässiga förfrågningar på resebyrå nivå. Istället måste personer som arbetar på resebyråer utveckla hög kompetens.

Tjänster som erbjuds måste gå längre än vad individer lätt kan hitta på nätet. Värde kan erbjudas genom att ge råd till människor om lokala sedvanor, hjälpa människor skräddarsy speciella resor, och ger information om vaccinationer, visum och andra fakta människor kan förbise på egen hand.

Dina egna reseupplevelser tillsammans med husdjur och tidigare branscherfarenhet kan därför vara avgörande för framgång.

Innan du börjar

Bestäm om du kommer att arbeta hemifrån eller om du behöver affärslokaler. När du har din plan över de medel som du behöver, gå och köp all utrustning/verktyg du behöver: dator, internet, telefon, skrivare/fax, bokningsmjukvara, skrivbord, papper, pennor, etc. Skaffa försäkring för alla situationer där det finns risken att du kan hamna i problem.

Välj dina destinationer!

Utveckla en lista av hund vänliga hotell som tillåter hundar att stanna i rummet eller åtminstone på lokalen med sina ägare. Vissa hotell kan ha kontakt med en hunddagvård eller kennel i lokaler där husdjur kan stanna i stället för att låta dem vara i rummen. Dessutom utveckla en databas för parker, charter, stränder och andra semester destinationer som är hund vänliga. Detta gör att du kan hjälpa dina kunder att planera semester centrerad kring att umgås med sin hund.

Bestäm om du kommer att specialisera sig på resor till vissa länder/områden, vilka metoder av resor du kommer att erbjuda, och vilka hotell du kommer att använda. Kommer du erbjuda paketresor eller planera och ordna resor individuellt efter varje kunds önskemål? Undersök de destinationer du vill erbjuda och ta reda på deras högsäsong, priser, landmärken, sevärdheter och andra saker kunderna kommer att vilja veta om.

Skaffa information om transport av hundar till specifika destinationer. Du måste känna till reglerna för att skicka hundar till svenska destinationer, liksom de vanligaste internationella destinationer. Ta reda på kraven för hund resor på de flygbolag som flyger till de destinationer som du kommer att fokusera på. Förbered checklistor med nödvändig dokumentation, hälsokontroller, vaccinationer och alla specifikationer och godkännanden som behövs för att transportera en hund till valda platser.

Så gör du

Affärsidén är service: du gör allt det viktiga arbetet för dina kunder - hundägare. När du får kunder som är intresserade av dina tjänster, utveckla paketresor som inkluderar hund vänliga boende samt resmål och evenemang där djurägare kan ta sina hundar. Genom att göra detta kommer du att ge en värdefull service till personer som funderar på att ta sina hundar med sig på semester och umgås med dem.

Det bästa sättet att tjäna pengar med denna typ av verksamhet är att införa ett system med hotell och andra turistställen där du får en remiss avgift för att föra dem kunder. Du kan också ta ut en avgift från dina kunder direkt för att sätta upp deras resplaner. Hund älskare kommer gärna punga ut pengar för att få hjälp med att planera en semester där de kan ta sina dyrbara husdjur i sällskap.

Att resa med husdjur

Det är en återkommande fråga om hur man går tillväga när man ska resa med flyg och vill ta med sin hund eller katt. Det finns vissa saker som är generella oavsett flygbolag och saker som skiljer sig mellan olika flygbolag och framförallt mellan olika länder.

Det är betydligt lättare att resa inom landet. Ska man resa internationellt så kan en resebyrå/flygbolag hjälpa till med själva flygbiljetterna men det vilar ett stort ansvar på djurägaren att ha klart för sig vilka regler som gäller för det land man skall resa till. Man bör också kolla vad som gäller för vaccination, avmaskning m.m. innan man börjar kolla efter flygbiljett. Det finns flera bra hemsidor med information som täcker detta.

Generellt så är det inga större problem att resa med djur inom EU, men det finns undantag. Exempelvis har brittiska öarna mycket strängare regler.

Alla sällskapsdjur som ska resa inom EU behöver numera ett eget pass. Det passet är, likt en människas, en handling som är personlig och följer individen hela livet. Passet visar att djuret har id-märkts och uppfyller alla de krav som en resa inom EU ställer. Ett EU-pass för sällskapsdjur kan man köpa hos veterinären.

För att få köpa ett EU-pass måste hunden vara märkt med ID, Hunden måste också vara vaccinerad mot rabies och vara fullt behandlad för bandmask. Utifrån djurets olika förutsättningar så kan det ta upp till 6 månader att få ett EU-pass utfärdat. Så man bör vara ute i god tid när man planerar att resa med hund.

Hur ska djuret transporteras?

Beroende på storlek på hunden så gäller olika regler. De flesta bolag tillåter mindre djur i kabinen medan större djur får resa som incheckat bagage. Varje bolag har också olika gränser för hur stora burar de accepterar i kabinen. Er bur bör vara i storlek som är anpassad efter ert sällskapsdjur. Om storleken på er bur understiger flygbolaget maxmått är det inga problem. Om buren blir för stor så är frågan hundägare bör ställa sig om man accepterar att deras hund reser som incheckat bagage. I de flesta fall måste man själv se till att ha en IATA-godkänd bur till sin hund. Vissa flygbolag hyr ut dem mot avgift.

Boka biljett

Boka dessa typer av flygbiljetter på nätet är väldigt svårt och i praktiken väljer de flesta hundägare att gå in till sin resebyrå för att få hjälp. Eftersom varje land och flygbolag har sina egna regler bör du som reseorganisatör först kollar vilka regler som gäller för att ta in djuret i det land som dina klienter planerar att resa till.

Du bistår med information men det är alltid hundägarens ansvar att alla papper är i ordning. När man väl fått det klart så kan du börja titta på flygbiljett. Kom också ihåg att regler kan ändras och justeras och det är din uppgift att ta reda på vilka fullständiga regler som gäller för just vald resa.

Marknadsföring

Många människor föredrar att ta sina hundar med sig när de reser i affärer eller på fritiden, snarare än att lämna dem bakom sig.

Annonsera ditt företag där hundägare ofta befinner sig. Du kan sätta flygblad på veterinärkontor, djuraffärer och kennlar, hund daghem, hund parker och träningscentra. Om ditt område har hundutställningar, se till att du går och delar ut flygblad och broschyrer. Dessutom kommer du vill skapa en webbplats för att ha en närvaro på Internet. Detta gör att du kan utöka dina tjänster till kunder utanför ditt lokala område.

Skapa en webbsajt som beskriver detaljer kring resetjänster du erbjuder. Webbplatsen ska också ge potentiella kunder information om ditt företag, dina meriter och referenser, och erbjuda en möjlighet att anmäla sig till regelbundna uppdateringar och nyheter om förändringar av regler och förordningar. Lägg en blogg där du berättar om de kunder du transporterar.

Ordna närvaro på sociala medier för din hund resebyrå. Fråga dina kunder och vänner för att "gilla" eller "följa" dina profiler och dela dem med andra. Skriv inlägg regelbundet på bloggen och länka till den till din sociala medier profil. Detta hjälper till att sprida nyheten om dina tjänster genom mun till mun, och att uppmuntra potentiella kunder att registrera dig för att få ditt nyhetsbrev.

Generera specialerbjudanden för hundägare som reser till destinationer genom att kontakta hundvänliga orter och platser och be dem om ett erbjudande baserat på kvantiteten och lojaliteten. De flesta gästfrihet leverantörer är beredda att ge ett rabatterat pris för boende för att utveckla verksamheten, och du kan erbjuda dessa specialare till din kundbas.

Närma dig veterinärer, djuraffärer och lokala djurföretag och be dem att visa ditt marknadsföringsmaterial på sina diskar som en service till sina kunder. Nätverka med djurskötare, djurdagispersonal, kennelklubbar, leverantörer av varor till sällskapsdjur. Bli medlem i International Air Transport Association (IATA) och arbeta enligt deras regler och föreskrifter.

Skaffa alla nödvändiga branschcertifikat och försäkringar. Detta hjälper dina kunder bygga en bild om dig som en trovärdig resebyrå som följer internationella standarder.

Se till att de resor du planerar uppfyller förväntningar hos dina kunder är din bästa reklam.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image