Print

Bed and breakfast


10 000 - 50 000 kr
target

Details

Så fungerar det

Du behöver inga egna rum för att starta uthyrning. Tanken är att erbjuda hyresvärdarna och bostadsföretagen att hyra ut deras lediga rum och lägenheter under en kortare period till svenska och utländska turister, samt alla andra som behöver rum under en begränsad tid. 

Det finns många som under en viss tid lämnar sina lägenheter tomma. Miljoner svenskar åker utomlands både under sommaren och vintern. Om du kan komma överens med dem och hyresvärdarna och hyra ut deras lägenheter under den tiden tjänar både du och de pengarna på deras lediga rum. Vill man inte hyra ut sitt rum till någon som har husdjur eller någon som är rökare då måste du respektera det. 

Som namnet bed and breakfast antyder ingår alltid frukost i priset men här räknas också köksutrustning, lakan och handdukar. Om bostadsbolagen godkänner ditt förslag kan ni i samarbete skaffa nödvändig möbler att utrusta de tomma rummen med. Det kan vara enklare sängar, stolar och bord som man kan få tag på i second hand-affärer eller beställa från någon uthyrningsfirma som hyr ut begagnade möbler. Den gäst som hyr ut rummet gör det i första hand för att övernatta, inte för att titta på dyra möbler. Speciellt när det gäller resande ungdomar som låter upplevelse och nöje gå före bekvämlighet.

Kunderna

Dina kunder är framför allt de som stannar en kortare period men det kan också vara de som vill stanna längre, t.ex. några veckor eller en månad. Allt beror på hur lång tid du har tillgång till uthyrningsrummet. Andra agenturer hyr i första hand ut lediga rum från hyresgäster eller husägare.

Du kan också försöka hitta lediga outhyrda lägenheter genom att samarbeta med en del bostadsföretag. Bortsett från större städer, finns fortfarande en del landets kommuner där det minskar befolkningen. Klart att drift och underhåll av outhyrda lägenheter blir en ren kostnad. Erbjud dem därför att hyra ut lägenheter under den tiden dessa är lediga. Du blir en resurs för dem och mer än riktigt är då att bostadsföretagen är med om att betala en del av marknadsföringen av sina lägenheter. 

Du kan även försöka hitta kunder bland de företag som letar efter tillfälliga bostäder för sina anställda eller gäster från en annan ort. Genom att erbjuda dem bed and breakfast som alternativ till hotellboende sparar de mycket pengar. 

Ta regelbundet kontakt med fastighetsägarna och gör ett register över lediga rum som är väl uppdaterat. Se även till att läsa på de regler som gäller vid lägenhets- och rumsuthyrning.


Location