Julbelysning

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Tiden för att sätta upp julljuset! Oavsett om det kommer ut av ägaren till ett hem eller företag, julen signalerar att det finns arbete som ska göras, och någon måste göra det. Men i dagens upptagna värld har många ägare varken tid eller lust att göra det själva. Det är där du kommer in.

Info

Att bli en julljusinstallatör är ett bra sätt att tjäna pengar på julen, speciellt om du är en yrkesman, har känsla för dekorationer och inte är rädd att klättra till vissa höjder. Hänga-julljus-verksamhet kan vara ett mycket lönsamt faktiskt, och till och med ett trevligt företag att äga. Dessutom har du förmodligen redan en del av utrustning du behöver.

Vi pratar inte bara om att hänga en sträng av ljus på ett litet hus för ett par hundra kronor. Det finns tom privatkunder som betalar flera tusen för ett jobb. Du kan också bestämma det lägsta möjliga, ex. att ditt företag inte tar något jobb under 1 000 kronor)

Hitta kunder

Tänk på alla belysningsdisplayer som du ser på den tiden av året. Kommuner, kontorsbyggnader, köpcentra, husägare - alla dessa anlitar entreprenörer för att sätta upp sina lampor. Hur hittar du kunder för den här tjänsten?

Sjuttio procent av juldekorering görs för kunder man redan gjort affärer med. Äldre kunder, särskilt uppskattar denna hjälp. De vill inte avbryta traditionen, men det är farligt att gå upp på en stege; varje år hör man om att människor faller av dem, samtidigt som de försöker hänga sina ljus.

När du utvecklar relationer med människor kanske de överväger att använda ditt företag för annat än julbelysning. Kunder som bara beställer julbelysning finns också förstås men det är en liten procentandel. Många av dem börjar på det sättet och börjar sedan använda dina andra tjänster. Exempelvis, när sommaren kommer kan de anlita dig för trädgårdstjänster, klippa gräsmattor eller annan underhållning.

Sälj eller hyra?

Om du blir engagerad i denna verksamhet, ett av de första beslut du måste göra om du vill sälja eller hyra dina ljussträngar till dina kunder, och om du kommer att lagra dessa lampor efter säsongen. Varje tillvägagångssätt har sina egna för- och nackdelar.

En del av dina lampor kommer nog att säljas, eftersom de har en lång livslängd. Andra kommer hyras ut och då kommer du att ge till en kund en uppsättning som tidigare används. Första gången du gör en installation, ger du kunderna helt nytt ljus. Följande år kan det finnas ex. 5 procent som du behöver byta ut.

Efter säsongen lägger du alla dina material i förvaringsbehållare märkta för varje kund. Nästa år kommer du att granska och uppfinna allt igen och ersätta vad som behöver ersättas. När en kund äger sina lampor kommer hans materiella kostnader under det följande året att vara betydligt mindre. Det som kostar mestadels blir arbetskraft.

Genom lagring av kundernas ljus hos dig undviker du problemet med "krossad boll” och minskar risken att kunderna kan missa eller förlora något. Du försöker vanligtvis att rikta kunder mot att få nya lampor men Ibland vill kunder använda lampor som de redan äger och insisterar på att de innehåller sina gamla favoriter.

Några fallgropar att undvika

Att sätta upp rätt belysning på ett proffsigt sätt är inte enkelt. Lär dig därför allt om lampor och lysdioder och praktisera gärna i branschen innan så du får lite träning. Tillverkare och leverantörer av belysningsinstallation erbjuder ofta utbildning och information.

Fritidsljus kan verka som godartade gamla vänner, men de är fortfarande elektriska apparater. Du behöver veta hur många lampor som kan anslutas till varje eluttag. Du vill inte kortsluta en el-box genom att ansluta för mycket strömförbrukning.

Glöm aldrig att vatten och el är ingen bra kombination. Var noga med att hålla alla strömsladdar, kontakter och anslutningsfack upp ur marken och snön.

Testa alla dina lampor innan och se till att de fungerar. Köp inte billig belysning för att dem kan bli ett krångel. Leta bara efter leverantörer som säljer proffsiga artiklar och installationer som kommer att hålla upp år efter år.

Höjden är ett annat säkerhetsproblem. Se till att du jobbar i en fallriskmiljö. Kontrollera ditt eget försäkringsskydd innan du börjar hänga ljus och skaffa mer skydd om du behöver det.


Features

Location:

Våra partners

         cropped cropped Dragan 1 2048x1211                 tipsom.se 

       image               logo_1.jpg