Snöskottning

Key Info:

0 - 10 000 kr
Image Two

Förutsättning för denna affärsidé är förstås en snörik vinter och mycket snö. Snöskottningen är oftast aktuell från november till mars men i norra Sverige kan snösäsongen vara längre, från september till april.

Details

Att skotta snö

Att hjälpa folk med snöskottning under julen/vintern är en idé för dig som tycker om ett fritt och rörligt arbete. Som snöröjare är du snabbt på plats för att göra garageuppfarten snöfri eller att skotta trottoar utanför en villa. Du kan också erbjuda dina tjänster till lokala kontor och butiker och ta ansvar för att större och mindre vägar till deras lokaler hålls framkomliga.

Till mindre garageuppfarter eller entréer kan du kanske använda en snöskyffel eller snösläde, men för att kunna klara stora ytor och snödjup bör du köpa en ny eller begagnad snöslunga. En snöslunga är en maskin som matar in och slungar ut stora mängder snö per minut och gör ditt arbete enklare och mycket snabbare.

Snöröjningen sker snarast efter snöfall, helst på morgonen om det har snöat på natten. Håll koll på hur behovet av snöröjningen utvecklas och var beredd på att rycka in om det snöar på natten. Lägg den bort skyfflade snön på lämpliga gräsytor eller annan bestämd plats.

Du kan även hjälpa med sandning så att otrevliga halkolyckor kan undvikas.

Marknadsföring

Bestäm i vilken omfattning du ska jobba, antingen som helgarbetare eller under hela vinterhalvåret. Som alltid när det gäller säsongarbete gäller det att vara ute i god tid. Starta i september med att gå runt en dag eller två och dela ut reklamblad till dina grannar som bor i villor, parhus och liknande. Det finns säkert en hel del människor som behöver hjälp, exempelvis äldre eller sjuka som bor i villa eller radhus, men som inte längre orkar skotta snö själva. Skriv ner vad du kan göra för dem, ditt telefonnummer och hur mycket du vill ha i timmen eller per kvadratmeter.

Annonsera i lokalpressen, på äldre träffpunkter och pensionärsföreningar. Sätt upp annonser på anslagstavlor som finns exempelvis i stora varuhus, mataffärer och bostadsområden.

Reklam gör det lättare att få nya kunder, men glöm inte, det enklaste och effektivaste sättet att skaffa trogna kunder är att göra ett bra jobb och ställa upp när kunderna behöver hjälp.

Tänka på

Att ge sig ut för att skotta lite snö kan låta oskyldigt. Men för den som är otränad gäller det att vara försiktig. Den här vinteraktiviteten kan vara en rejäl utmaning för kroppen. Den fysiska ansträngningen är intensiv och centrerad till överkroppen, vilket gör den här sysslan speciell. Snöskottning kan bl.a. innebära en stor belastning för ryggen och den riskerar att ta stryk om du inte tänker dig för.

Låt också benen jobba när du skottar snö. Böj på dem och se till att vara uppvärmd när du börjar så att det inte blir en chock för kroppen. Att använda en mindre skyffel är ett bra knep för att inte lasta på för tungt. Kom också ihåg att ta pauser för att återhämta dig om du har mycket att skotta.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image