Färgkonsult

Key Info:

0 - 10 000 kr
Image Two

I vår tillvaro är det få saker som har en sådan betydelse för oss som färgerna har. Inom reklamen utnyttjar man färgernas symboliska värde flitigt för att fånga vår uppmärksamhet. Färger ger associationer, väcker stämningar och känslor till liv och påverkar alla personligen. Att ha färger omkring sig och på sig är ett naturligt behov. Men att välja korrekt färg är en annan sak. Man måste ha kunskap för att färgsätta sitt hem eller kontor.

Details

Bakgrund

Alla har säkert fått lära sig att röda färger är varma och att blåa färger är kalla. Ändå påverkar färgerna dig mer än du tror. En person som ofta blir deprimerad kan till och med tänkas ha ett överskott på en viss färg i omgivningen. Det finns förmodligen inte två människor som reagerar på exakt samma sätt inför en viss färg. Alla har sina egna favoritfärger. Många hämtar inspiration och idéer till färgsättningen från någon möbelkatalog, andras hem eller vänner och släkt. Kostnaden är en aspekt och hemmablindhet en annan som hindrar rätt val. Färgbutikernas förebilder i form av små prover räcker inte till.

Så gör du

Kunskaper om hur färgerna påverkar oss och kännedom om färgernas betydelse för hur man mår och fungerar, är grunden i ditt arbete som färgkonsult. Kunderna är både privata personer och företag.

För att ta fram passande och ändamålsenlig färg krävs analys. Kör olika delarna av analysen i ett dataprogram tills du får fram den färg som passar bäst. Grunden är att välja en färg som stämmer både med omgivningen och individens förutsättningar, och då behöver det inte vara dyrt, med rätt kombinationer kan man alltid se välklädd ut. Stora företag anlitar ibland färgterapeuter för att arbetsmiljön skall bli så bra som möjligt för de anställda. Det har till exempel visat sig att ljusgråa färger passar kreativa människor bra.

På till exempel reklambyråer och modetidningar har man därför ofta just en ljusgrå inredning. En ljusblå miljö kan få människor med stressade arbeten att må bättre och rätt gul färg kan stimulera om arbetet i sig är lite tråkigt. Även kombinationer av olika färger kan vara en bra lösning.

Erbjud dina tjänster till alla som vill ha professionell hjälp vid färgsättningen till sitt hem eller kontor. Hjälp dem att utnyttja färgerna på det bästa möjliga sättet och att skapa en harmonisk miljö.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image