Stugbevakning

Key Info:

0 - 10 000 kr
Image Two

Att köpa eller bygga ett hus är livets största affär och investering, och fritidshus den näst största. Visst kan man be grannen att tömma brevlådan eller man kan köpa en datoriserad klockströmsbrytare som själv tänder och släcker lamporna inomhus, men det räcker ofta inte. Den enda riktiga skydd är en stugvakt som gör dagliga inspektionsrunda till sina kunder och ser till att allt står rätt till samt larmar om något är fel.

Details

Så gör du

Ta kontakt med stugförmedlare och sök själv upp de stugägare som vill låta dig vakta deras sommarstugor på vintern och under andra perioder då stugan står obevakad. Fråga stugförmedlare för att få en överblick över de stugor som är lediga under längre perioder. Ta reda på hur mycket andra stugbevakare tar betalt, under vilken period, och hur många stugor de klarar av att ta hand om – och erbjud bevakningstjänster till alla som har sina stugor tomma under vissa perioder. 

Skriv ett kontrakt med stugägarna där behandling av enklare skador som inträffar ingår. Det är viktigt att åtgärda enklare problem på plats så att skadorna inte förvärras. Givetvis ringer du ägarna så fort något inträffar.

Tänka på

För att det skall löna sig måste stugorna ligga nära varandra och vägarna vara lättframkomliga. Du kanske tror att tjuvar är de som ger mest huvudvärk för en stugbevakare, men du har fel. Det är väder och vind som är det största problemet när man vaktar stugor. Den byggstandard som stugor är byggda på kan variera mycket och alla stugor påverkas därför inte i samma utsträckning under olika väderförhållanden. Träd som rasat, tegelpannor som blåst ner, altantak som flugit iväg eller brustit av snömassorna tillhör dock de vanligaste händelserna.

Hit räknas också stora och små vattenläckor och ledningar som spruckit i den tidiga frosten.

Utveckla

Som ett möjligt komplement till stugbevakningen kan du även ta hand om lediga villor när dess hemmavarande reser bort. Även tjuvar vill arbeta i lugn och ro som betyder att semestertider och olika högtider är perioder då det är stor risk att det blir en påhälsning av tjuvar i en villa. Genom att abonnera på dina tjänster och låta dig bevaka villor kan deras boende undvika obehagliga överraskningar när de kommer tillbaka.

Vill du ytterligare komplettera verksamheten kan du sälja tilläggstjänster som gräsklipping eller ogräsrensning. Innan dina kunder kommer tillbaka hem kan du dessutom städa, samla post, ställa in fräscha blommor och placera några nygjorda smörgåsar i kylskåpet.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image