Vardags sysslor till salu

Key Info:

50 000 - 100 000 kr
Image Two

Människor idag är mer upptagna än någonsin, mellan arbete, familj och sociala aktiviteter, det finns helt enkelt inte tillräckligt utrymme för att hinna med dagen. Allting är snabbt och om något annat än pengar människor saknar fortfarande, är det verkligen - tid. Nu kan du dra nytta av outsourcing trenden också! Vi vet alla hur hektiskt liv kan bli. Varför inte förenkla det?

Details

Vad gör du?

Utmana människor att ta tillbaka sin tid och engagera sig med det de gillar mest. Lansera en nätverksplattform som bygger på begreppet "grannar hjälper grannar". En ny tjänst för människor som inte har tid, resurser eller särskilda kompetens som krävs för att få vardagliga och kvalificerade uppgifter gjort. Genom att låta andra göra deras vardagliga sysslor - och även högt kvalificerade uppgifter – får de möjlighet att leva smartare, mer produktivt och spendera mer tid att göra saker de tycker mest om.

Komma i gång

Lansera en online och mobila marknadsplats som tillåter folk att leva ett smartare och mer meningsfullt liv genom att förlita sig på sina grannar. En två-vägs marknadsplats, som ansluter människor som behöver extra hjälp, med ett nätverk av godkända personer som har kunskaper och tid att slutföra uppgifter.

Idén handlar om att lösa ett gammalt problem: det finns aldrig tillräckligt med tid på dagen att göra allt man behöver göra. På din hemsida samlar du krafter inom nära samhället för att få saker gjorda – bildar en virtuellkvarter. Du kan kalla det service nätverk – ett sätt att utnyttja den senaste sociala, mobila och platsbaserad teknik för att få grannar tillsammans för att få saker gjorda.

Så fungerar det

Du erbjuder alltså en marknadsplats där alla som vill annonsera sysslor, ärenden eller projekt kan hitta och göra affärer med ansvariga och erfarna lokala aktörer som kan hjälpa till. Deras tjänst fungerar genom webbplatsen så att den part som behöver göra några ärenden (plocka upp varor från kemtvätten, betala på lotteri, klippa gräset) annonserar och söker hjälp på webbplatsen. En av de medlemmar som är registrerade som de som utför tjänsterna accepterar jobbet, gör det, och skall betalas vid slutförandet av uppgiften.

Personer som utför dessa uppgifter hör till olika grupper framför allt studerande, pensionärer, hemmafruar och arbetslösa personer. Uppgifter kan vara nästan vad som helst: shopping, kemtvätt, administrativa uppgifter, beställning av blommor, köpa gåvor, boka biljetter, hjälp vid event, öppet hus, bröllop, reparation, montering, trädgårdssysslor, dekoration m.m.

Du beräknar en serviceavgift baserat på erbjudandet. Den genomsnittliga avgiften blir normalt runt 15% av erbjudandets pris.

Trender

Liknande företag ökar i popularitet där konsument ändrar sin syn på ägande och delning. Vi är i början av en förändring på webben där fler företag poppar upp som tillåter människor att dela resurser". Folk byter kläder, delar på bilar och cyklar. Du ger människor möjlighet att dela sin fritid.

Detta är även ett sätt att främja mikroföretagande bland alla utförare genom att tillhandahålla en plattform där man kan bygga en verksamhet utifrån sina unika kunskaper.


Features

Location:

Våra partners

expoweralogo             framtidsutveckling logo          tipsom.se

image